-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2014 10 30 /14:18

VATESI: abi galimos Visagino atominės elektrinės statybos vietos – tinkamos

Parinktos dvi naujos Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos vietos yra tinkamos branduolinei elektrinei, pareiškė Lietuvos valstybinė atominės energetikos saugos inspekcija (VATESI).
Daugiausia darbo Visagine turės statybininkai, bet lietuviams teks tik pagalbininkų vaidmuo.
Parinktos dvi naujos Visagino atominės elektrinės (VAE) statybos vietos / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Lietuvos energijos“ parengtoje VAE vietos saugos vertinimo ataskaitoje vertinamos dvi alternatyvios vietos, esančios šalia Ignalinos atominės elektrinės Visagino savivaldybėje šiurės rytų Lietuvoje. VATESI pranešė ketvirtadienį suderinusi ataskaitą.

„Peržiūrėjome mums pateiktą ataskaitą – ji buvo vertinama saugos požiūriu – ir tam, kas yra parašyta pačioje ataskaitoje, mes pritarėme“, – BNS sakė inspekcijos atstovė spaudai Asta Mensonė.

Ataskaitą tuometinė bendrovė Visagino atominė elektrinė (dabar „Lietuvos energija“) inspekcijai pateikė 2011 metais, o šių metų vasarį įmonė paprašė ją suderinti.

Vyriausybė vis dar nėra apsisprendusi, ar Lietuva statys naują atominę elektrinę.

Dvi galimos statybos aikštelės yra Ignalinos atominės elektrinės teritorijoje – pirmoji yra į rytus nuo jos antrojo bloko, o antroji – į vakarus nuo IAE elektros paskirstymo įrenginių.

Vyriausybė vis dar nėra apsisprendusi, ar Lietuva statys naują atominę elektrinę. Teigiama, kad dėl to kalbamasi su projekto partneriais Latvija, Estija ir Japonijos „Hitachi“.

Energetikos ministerija ir Japonijos korporacija „Hitachi“ liepos pabaigoje pasirašė supratimo memorandumą, kuriuo įsipareigojo įkurti bendrą tarpinę VAE projekto bendrovę, prie kurios prisijungti kviečiamos Latvija ir Estija.

Lietuva pernai pristatė bendrą trijų Baltijos šalių energetikos įmonių ir „Hitachi“ poziciją, kad ankstesnės Vyriausybės pradėtą naujos branduolinės jėgainės projektą galima iš esmės pagerinti. Teigiama, jog trys Baltijos šalių įmonės kartu su „Hitachi“ peržiūrėjo projektą ir rado galimybių jį pagerinti, tačiau vis dar lieka atvirų klausimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius