-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietė pasipiktino „Vilniaus energijos“ sąskaita: iš kur papildomi 10 eurų?

Vilnietė Neringa, gavusi sąskaitą už šilumos tiekimą gruodį, nustebo: eilutėje „Kompensacija už kurą*“ puikavosi papildomi 10,46 euro. Kelis pastaruosius mėnesius ji teigė rasdavusi šioje eilutėje sumą su minuso ženklu, taip „Vilniaus energija“ pranešdavo apie kompensuojamą sumą, kuri susidarė dėl 2014 m. šilumos kainoje įskaitytų per didelių sąnaudų kurui. Tačiau ką reikia kompensuoti bendrovei?
Apglėbtas šalčio Vilnius paskendo besileidžiančios saulės spinduliuose
„Vilniaus energijos“ kaminai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Kelis mėnesius iš eilės „Vilniaus energijos“ sąskaitos eilutėje „Kompensacija už kurą*“ vis būdavo minusuojama po kelis eurus. Žvaigždutę paaiškindavo sakinys: „Kompensacija susidarė dėl 2014 m. šilumos kainoje įskaitytų sąnaudų kurui ir (ar) šilumai įsigyti neatitikimo faktiškai patirtoms sąnaudoms. Remiantis 2016 m. kovo 10 d. VKEKK nutarimu Nr. O3-64, kompensacija paskirstyta 12 mėn.“

Ir pūkšt – šiandien sąskaita toje pačioje eilutėje „Kompensacija už kurą*“ jau su + 10,46 eurų!! Po žvaigždute – tekstas: „Kompensacija susidarė dėl 2013–2015 m. šilumos kainoje įskaitytų sąnaudų kurui ir (ar) šilumai įsigyti neatitikimo faktiškai patirtoms sąnaudoms. Remiantis 2016-10-26 Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu Nr. 1-692 ir VKEKK (tuo pačiu kaip viršuje) kompensacija paskirstyta 12 mėn.“

Kur čia gyventojai ką praleido? Kompensaciją suprantu tik vienaip – kai kompensuoja man, o ne kai aš kažkam kažką sumokėti turiu“, – piktinosi Neringa.

Patikrinome kito buto sostinėje mokėjimus – išties „Vilniaus energijos“ atsiųstos sąskaitos už lapkritį ir gruodį skiriasi būtent įrašu šioje eilutėje. Dar lapkritį galutinė suma kiek mažėjo, atskaičiavus čia įrašytus 77 centus, o jau gruodį – išaugo 5,14 euro.

„Vilniaus energijos“ sąskaita už 2016 m. lapkritį.
„Vilniaus energijos“ sąskaita už 2016 m. lapkritį.
„Vilniaus energijos“ sąskaita už 2016 m. gruodį.
„Vilniaus energijos“ sąskaita už 2016 m. gruodį.

Vilniaus miesto savivaldybė su visais klausimais nukreipė į bendrovę „Vilniaus energija“, kuri ir aprūpina vilniečius šiluma bei siunčia jiems sąskaitas už paslaugas. Esą galutinė suma yra tokia, kokią bendrovė nurodo, tik tie papildomi mokėjimai atsidūrė ne toje eilutėje.

„Vilniaus energija“ savo interneto svetainėje paskelbė paaiškinimą, kad gruodžio mėnesio sąskaitoje už bendrovės paslaugas esančiose sumos išskaidymo eilutėse („Kompensacija už kurą“, „Iš viso už kurą“ ir „UAB „Vilniaus energija“ dalis kainoje“) įsivėlė techninė klaida.

„Labai atsiprašome už tai. Norime užtikrinti, kad šilumos kiekiai ir galutinės sumos yra korektiškos ir teisingos, nes yra generuojamos automatinių sistemų be žmogaus įsikišimo“, – teigiama pranešime.

Bendrovė atsiprašė klientų už galimus nepatogumus, o norintiems sužinoti, kokie minėtose eilutėse pateikti dydžiai turėjo būti nurodyti sąskaitose, siūloma skambinti telefonu 1899 arba kreiptis į artimiausią klientų aptarnavimo centrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius