Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija stabdo ABB tiesto kabelio darbą, tos pačios įmonės tiestas „NordBalt“ Lietuvoje nuolat genda

Vokietijos elektros perdavimo operatorė „Tennet“ stabdo jūrinio kabelio „DolWin 2“ veiklą, kol bus išsiaiškinta, ar jis genda dėl sisteminių problemų. Kabelį tiesė Švedijos energetikos ir automatikos technologijų bendrovė ABB, tiesusi ir Lietuvos jungtį su Švedija „NordBalt“.
„Nordbalt“ elektros jungtis
„Nordbalt“ elektros jungtis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip nurodo portalas „See News Renewables“, „Tennet“ išjungė vasarį pradėjusią veikti jungtį, nes ji nuo balandžio atsijungė jau penkis kartus. Vokietijos operatorė nurodė ABB išsiaiškinti gedimų priežastis – tikrinama, ar problema yra dėl unikalaus gedimo, ar dėl esminės sisteminės klaidos.

„Litgrid“ atstovė Vilija Railaitė teigė, kad įmonė sprendimus priims tik išanalizavus „NordBalt“ gedimų priežastis.

„Šiuo metu mūsų specialistai nagrinėja atsijungimo priežastis, tik kai jos bus įvardintos, bus galima spręsti dėl tolesnių veiksmų“, – BNS sakė V.Railaitė, paklausta, ar bendrovė gali pasekti „Tennet“ pavyzdžiu.

Šiuo metu mūsų specialistai nagrinėja atsijungimo priežastis, tik kai jos bus įvardintos, bus galima spręsti dėl tolesnių veiksmų, – BNS sakė V.Railaitė, paklausta, ar bendrovė gali pasekti „Tennet“ pavyzdžiu.

„NorBalt“ užsakovės, Lietuvos perdavimo tinklo operatorės „Litgrid“ vadovas Daivis Virbickas BNS ketvirtadienį sakė, kad palyginti su Baltijos jūros šalyse veikiančiomis jungtimis, „NordBalt“ yra trečia dažniausiai atsijungianti jungtis.

ENTSO-E duomenimis, „NordBalt“ tarp 18-kos Baltijos jūros regiono linijų buvo neprieinama 30 proc. jos veikimo laiko ir pagal šį rodiklį buvo ketvirta. Tuo metu nuo šių metų pradžios veikianti jungtis su Lenkija „LitPol Link“ buvo trečia prieinamiausia jungtis – ji neprieinama buvo tik 5 proc. laiko.

ABB pagamino ir nutiesė 550 mln. eurų vertės 453 kilometrų ilgio Švediją ir Lietuvą sujungusį kabelį „NordBalt“, kuris nuo vasario pradžios gedo jau apie 10 kartų – šiuo metu jis neveikia iki liepos 7 dienos.

916 megavatų galios „DolWin 2“ jungtis jungia „Gode“ vėjo parkus su sausuma. Jos ilgis – 135 kilometrai, iš kurių – 45 kilometrai – po vandeniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius