Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Euro įvedimo mokymams skirs daugiau nei 350 valandų

Artėjant euro įvedimo dienai verslo įmonės investuoja ne tik į darbo priemonių bei IT sistemų atnaujinimus, bet ir į darbuotojų parengimą. Asmeninių paskolų teikėjas „Provident Finansai“ skaičiuoja, kad intensyviam darbuotojų ir kredito tarpininkų apmokymui bus skirta daugiau nei 350 val., o juose sudalyvaus beveik 400 žmonių.
Euro moneta
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Mokymus euro įvedimo tema „Provident“ vardu veikianti kompanija Slovakijoje organizavo 2009 m., kuomet šalis prisijungė prie euro zonos. Tad pasiteisinusią praktiką buvo nuspręsta pritaikyti ir Lietuvoje.

„Mūsų kompanijos verslo modelio specifika įpareigoja itin daug dėmesio skirti darbuotojų, o ypač kredito tarpininkų, parengimui. Juk pastarieji tiesiogiai bendrauja su klientu ir konsultuoja jį paskolos klausimu. Manome, kad eurui tapus nacionaline valiuta klientai turės daugiau klausimų nei įprastai. Ypač pirmaisiais mėnesiais“, –  komentuoja „Provident Finansai“ mokymų ir plėtros vadovė Rasa Čepauskaitė.

Manome, kad eurui tapus nacionaline valiuta klientai turės daugiau klausimų nei įprastai. Ypač pirmaisiais mėnesiais.

Įmonės organizuojamų euro mokymų ir informacinių susitikimų ciklą sudaro trys pagrindinės dalys – dvejopų kainų nurodymas Lietuvoje, euro įvedimas Lietuvoje bei klientų aptarnavimo standartas įvedus eurą.

Šiuo metu vykstantys pasirengimo euro įvedimui mokymai ir informaciniai susitikimai, kuriems jau skirta 180 val., susideda iš dviejų dalių: teorinės ir praktinės. Teorinėje dalyje nagrinėjamas verslo vaidmuo ir pokyčiai rinkoje įvedus eurą, praktinėje dalyje darbuotojai ir kredito tarpininkai mokomi konvertuoti valiutą, vykdyti finansines operacijas, taip pat – atpažinti eurą nuo klastotės. Darbuotojams ir kredito tarpininkams taip pat suteikiami specialūs skaičiuotuvai, leidžiantys lengvai ir tiksliai atlikti valiutų konvertavimą.

„Mokymų ar informacinio susitikimo dalyvis privalo pasiekti 90 proc. žinių lygį, kuris pasibaigus mokymams ar informaciniam susitikimui nustatomas atlikus testą. Nepasiekus nustatyto minimalaus žinių lygio dalyvis privalo dalyvauti mokymuose ar informaciniame susitikime dar kartą“, – kalba „Provident Finansai“ mokymų ir plėtros vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius