Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva pradeda dalyvauti Eurogrupės ministrų susitikimuose

Lietuvai nuo 2015 m. sausio 1 d. tapsiant 19 euro zonos nare, šalis pirmą kartą stebėtojų teisėmis kviečiama dalyvauti Eurogupės susitikime, kuris vyks penktadienį Milane.
Rimantas Šadžius
Rimantas Šadžius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai, kad mes dar netapę euro zonos nariais esame pakviesti dalyvauti Eurogrupės susitikimuose, parodo, kad Lietuvos vykdoma finansų politika yra vertinama, o nuo kitų metų iš mūsų tikimasi aktyvaus indėlio į Eurogrupės finansų ministrų diskusijas svarbiais visai euro zonai klausimais“ – prieš susitikimą sakė Rimantas Šadžius.

Ketvirtadienį Milane, kaip įprasta prieš neformalius ECOFIN Tarybos susitikimus, ES šalių narių finansų ministrai bei platus spektras finansų rinkų ekspertų dalyvauja Eurofi finansų forume, kuriame bus aptariamos finansų sektoriaus aktualijos. Forumo metu taip pat planuojamas finansų ministro Rimantas Šadžiaus susitikimas su Eurofi vadovu Jacques de Larosière.

Tai, kad mes dar netapę euro zonos nariais esame pakviesti dalyvauti Eurogrupės susitikimuose, parodo, kad Lietuvos vykdoma finansų politika yra vertinama.

Rugsėjo 12 d. Milane ministras taip pat dalyvaus Europos ir Azijos valstybių finansų ministrų susitikime (toliau - ASEM). ASEM  yra neformalus dialogas, skirtas politiniam, ekonominiam ir kultūriniam Europos ir Azijos regionų bendradarbiavimui. 11-ojo ASEM finansų ministrų susitikimo metu ketinama patvirtinti komunikatą, kurio pagrindinės temos yra ekonomikos ir finansų vystymosi perspektyvos ir finansų stabilumas Europoje ir Azijoje, Europos ir Azijos bendradarbiavimas investicijų ir prekybos srityse.

Rugsėjo 13 d. vykstančio neformalaus ECOFIN posėdžio, kuriame taip pat dalyvaus ministras Rimantas Šadžius, pusryčių metu numatyta aptarti Airijos pirmalaikį paskolų grąžinimą TVF bei investicijų skatinimą ir struktūrines reformas.

ECOFIN darbotvarkėje taip pat numatytos ir trys sesijos, kuriose bus diskutuojama apie Europos ekonomikos finansavimą, esamą ekonominę situaciją, augimo perspektyvas ir finansinį stabilumą. Bus trumpai aptariamas pasiruošimas TVF ir Pasaulio banko susitikimui bei G20 finansų ministrų ir centrinių bankų valdytojų susitikimui ir tarptautinis bendradarbiavimas finansinių paslaugų srityje. Trečiojoje sesijoje ministrai bei Centrinių bankų valdytojai turėtų aptarti Bankų sąjungos kūrimo eigą. Taip pat Italijos iniciatyva bus apsikeista nuomonėmis dėl bendros nedarbo draudimo schemos Europoje sukūrimo galimybių pagal specialiai šiuo klausimu Ministrų susitikimui parengtą Bruegel instituto dokumentą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius