Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Panevėžio rajone senjorai eurais gautą pensiją kišo į krosnį arba ją visą iškart išleido

Panevėžio rajono seniūnijoms tenka užsiimti nauja veikla – pagyvenusiems žmonėms padėti išsaugoti pensijas. Įvedus naują valiutą, kai kurie senjorai jos arba nepripažįsta, arba nesupranta vertės.
Eurai
Eurai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip praneša LNK žinių laida „Labas vakaras, Lietuva“, Panevėžio rajone jau pasitaikė atvejų, kai senolis gavęs pensiją ją visą per vieną kartą išleido parduotuvėje. „Jis nežino tų pinigų vertės. Jam atrodo viskas pigu. Išleidžia visus pinigus ir po to neturi už ką gyventi“, – pasakojo pensininko sesuo Vanda Valiaugienė.

Paįstrio seniūnija šiuo metu tvarko dokumentus, kad moteris taptų vyriškio globėja ir galėtų prižiūrėti brolio pinigus.

Paįstrio seniūnas Virginijus Šliažas sako, kad kuriozinių situacijų seniūnijoje yra ir daugiau. „Vienas žmogus gavęs neįgalumo pensija pasakė, kad jam tų spalvotų popieriukų nereikia ir visus pinigus sukišo po pečiumi. Jis pareiškė, kad ir ateityje taip padarys. Tas žmogus turi jį globojančią kaimynę, kuri jį apskalbia, pakuria pečių. Teko gavus to žmogaus sutikimą rašyti įgaliojimą kaimynei, kad ji administruotų jo pinigus“, – pasakojo seniūnas.

Kai kurie senoliai eurą ne konvertuoja, bet lygina jį su sovietiniais rubliais. „Taip, taip, taip. Anksčiau batonas kainavo 12 kapeikų ir dabar jis kainuoja eurą ir 12 kapeikų“, – įsitikinęs Panevėžio rajono gyventojas Andrius Berkys.

„Labas vakaras, Lietuva“ laidos teigimu, Panevėžio rajono parduotuvių savininkai teigia, kad sausį jų pelnas padidėjo iki 10 proc., nes žmonės prieš euro įvedimą norėjo išleisti litus ir gausiai pirko aliejų, kavą, cukrų, miltus. Tačiau vasarį pelnas krito trečdaliu. Manoma, kad žmonės atsargiau elgiasi su nauja valiuta arba dar turi anksčiau prisipirktų produktų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius