Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės rinkliavos jau skelbiamos ir litais, ir eurais

Finansų ministerija perskaičiavo valstybės rinkliavų dydžius iš litų į eurus, dydžius eurais išreikšdama dviejų skaitmenų po kablelio tikslumu.
Euro moneta
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Skelbdama perskaičiuotus duomenis, ministerija siekia kuo anksčiau informuoti visuomenę, verslą ir valstybės institucijas apie būsimus rinkliavų pokyčius, kad visiems pakaktų laiko ir susipažinti, ir tinkamai pasiruošti artėjančiai euro įvedimo datai“, – sako finansų ministras Rimantas Šadžius.

Sąraše yra per 2500 rinkliavų – nuo santuokos įregistravimo iki branduolinės saugos srities veiklos licencijų. Rinkliavos eurais bus renkamos nuo 2015 metų pradžios, kai litą pakeis euras.

Pagal Euro įvedimo Lietuvos Respublikoje įstatymą, prekių ir paslaugų kainos jų skelbimo vietose turi būti pradėtos rodyti litais ir eurais ne vėliau kaip praėjus 30 kalendorinių dienų po perskaičiavimo kurso nustatymo, t.y. ne vėliau kaip nuo šių metų rugpjūčio 22 d. Ši įstatymo nuostata galioja ir savivaldybių rinkliavoms, kurias kiekviena savivaldybė skelbs atskirai.

Euro zonos nare Lietuva taps nuo 2015 m. sausio 1 d. Litai į eurus perskaičiuojami oficialiu lito ir euro kursu: 3,45280 lito už 1 eurą. Šis santykis yra toks pats, kurį Lietuvos bankas nustatė dar 2002 m. vasario 2 d., kai litas buvo susietas su euru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius