Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

23,5 mln. litų – kolegijoms atnaujinti

Lietuvos kolegijos galės atnaujinti auditorijas, laboratorijas ir mokomąją įrangą. Šiam tikslui numatyta 23,5 mln. litų, teigiama Švietimo ir mokslo ministerijos pranešime spaudai.
Pinigai
Pinigai / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius patvirtino ES struktūrinių fondo projektų finansavimo sąlygų aprašą, pagal kurį kolegijos galės konkurso būdu gauti lėšų infrastruktūrai gerinti ir tokiu būdu kelti studijų kokybę.

„Norėdami pasiūlyti studentams kokybiškas studijas, turime siekti atsinaujinimo. Europos Sąjungos lėšos mums duoda tam galimybę. Praktinius žinojimo įgūdžius suteikiančios koleginės studijos turi atitikti besikeičiančius iššūkius, mokyti studentus pasitelkusios modernią įrangą ir laboratorijas. Siekiame, kad kolegijų absolventai gautų gerus teorinius ir praktinius įgūdžius ir būtų kuo geriau pasirengę darbo rinkai“, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

Skirstant lėšas pirmenybė bus teikiama kolegijoms, kurios vykdys vidines pertvarkas ir steigs praktinio mokymo centrus, orientuotus į dinamiškus darbo rinkos poreikius.

Laimėjusios konkursą kolegijos galės atnaujinti auditorijas ir laboratorijas, įsigyti šiuolaikinę kompiuterinę ir programinę įrangą. Vienam projektui numatoma skirti nuo 1 iki 5 mln. litų.

Konkursą paraiškoms teikti numatoma paskelbti artimiausiu metu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius