Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

40 proc. bedarbių amerikiečių teigė visiškai metę darbo paieškas

Iš 8,5 mln. darbo neturinčių amerikiečių, 40 proc. pareiškė, kad jo net nebeieško. Tokius duomenis atskleidė trečiadienį paskelbtos apklausos rezultatai, rašo naujienų svetainė cnbc.com. Vis dėl to, nors šis skaičius iš pirmo žvilgsnio ir gali atrodyti aukštas, tačiau 2014 m. jis buvo dar didesnis ir siekė 47 proc.
Karjeros mugė Niujorke
Karjeros mugė Niujorke / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Nors ekonomikos būklė iš tiesų gerėja, tačiau ilgai be darbo buvę asmenys yra palikti likimo valiai“, – teigė įdarbinimo agentūros „Express Employment Professionals“ vadovas Bobas Funkas.

Jo teigimu, pastebima tendencija, kad kuo ilgiau žmogus nedirba, tuo labiau didėja tikimybė, kad jis iš viso nustos ieškotis darbo.

Remiantis JAV federaliniais įstatymais, darbo netekusiam asmeniui finansinė parama yra mokama 26 savaites.

9 iš 10 apklausoje dalyvavusių respondentų teigė, kad jie, žinodami, kad finansinė parama tuoj baigsis, darbo ieškotų daug intensyviau. 

9 iš 10 apklausoje dalyvavusių respondentų teigė, kad jie, žinodami, kad finansinė parama tuoj baigsis, darbo ieškotų daug intensyviau. Be to, apklausoje respondentai turėjo įvertinti ir kitus teiginius, susijusius su finansine parama.

Net 69 proc. pritarė minčiai, kad nedarbo išmoka suteikia laiko ieškantis kito darbo, 36 proc. sutiko, kad nedarbo išmoka leidžia žmonėms atmesti jiems nepriimtinus darbo pasiūlymus.

Be to, 40 proc. amerikiečių sakė, kad dėl gaunamos bedarbio pašalpos jie darbo neieškojo karštligiškai.

„Per pastaruosius metus stebėjome nedarbo lygio mažėjimą, tačiau kartais pernelyg lengvai pamirštame, kad kai kurie žmonės nori dirbti, tačiau yra ties darbo paieškų metimo riba“, – sakė B.Funkas.

„Tikiu, kad kiekvienas, norintis dirbti, turi turėti darbą. Neturime ignoruoti tų, kurie buvo palikti darbo rinkos nuošalyje“, – pridūrė „Express Employment Professionals“ vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius