Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 mėnesių VILIBOR palūkanos toliau sparčiai traukiasi

Šešių mėnesių tarpbankinės palūkanų normos VILIBOR, kuriomis bankai skolina lėšas kitiems bankams, toliau sparčiai mažėja: pirmadienį, palyginti su praėjusiu pirmadieniu, jos sumažėjo 0,57 procento ir siekė 7,37 procento.
Litai
Litai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos banko duomenimis, paskutinį kartą šio termino palūkanos mažesnės buvo 2008-ųjų spalio 22 dieną, kai siekė 7,15 procento.

Bendrovės „Finasta Asset Management“ Portfelių valdymo departamento vadovo Tomo Krakausko teigimu, tikėtina, jog artimiausiu metu dėl mažėjančių paskolų bankai pradės mažinti indėlių palūkanas, o kartu mažės ir VILIBOR.

„Mažėjančios paskolos lems mažesnes bankų pajamas iš paskolų palūkanų, todėl bankai bus priversti mažinti indėlių palūkanas, kartu mažės ir VILIBOR. Neatmestina, kad bankai artimiausiu metu taip pat pradės didinti skolinimo tempus, siekdami stabdyti pajamų iš paskolų palūkanų mažėjimą“, – tinklaraštyje teigiamai.lt rašo T.Krakauskas.

Metų trukmės VILIBOR palūkanos pirmadienį, palyginti su lapkričio 2 diena, sumažėjo 0,42 proc.  iki 8,33 proc. 1 ir 3 mėnesių VILIBOR palūkanos buvo atitinkamai 2,58 ir 6,13 proc. – 0,38 ir 0,51 proc. punkto mažesnės nei prieš savaitę.

VILIBOR palūkanos apskaičiuojamos ir skelbiamos kiekvieną dieną, skaičiuojant naudojamos ne mažiau kaip penkių bankų skelbiamos palūkanų normos. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius