-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Kubilius kitų metų biudžetą vadina taupaus gyvenimo biudžetu, D.Grybauskaitė ragina rasti lėšų griūvančiam Gedimino kalnui

Kitų metų biudžetą premjeras Andrius Kubilius vadina taupaus gyvenimo biudžetu. Savo ruožtu prezidentė Dalia Grybauskaitė ragina skirstant lėšas nepamiršti kultūros aktualijų –remontuojamos Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir griūvančio Gedimino kalno.
Piniginė
Piniginė / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

„Kitų metų biudžetas, kuriame galbūt kažkokių ypatybių aš nepažymėčiau, toliau išlieka taupaus gyvenimo biudžetas. Sprendimai, susiję su įvairių išlaidų mažinimu, iš esmės yra priimti dar pavasario sesijoje, ypač socialinėje srityje“, – po susitikimo žurnalistams sakė A.Kubilius.

Premjeras pabrėžė, kad artėjančio politinio sezono metu Vyriausybėje ketinama baigti svarstymus dėl ilgalaikės „Sodros“ pertvarkos, kuri, jo žodžiais tariant, taip pat yra susijusi su ilgalaikiu taupiu gyvenimu.

„Čia prezidentės pozicija, turbūt nieko naujo nepasakysiu, prezidentė norėtų matyti visą „Sodros" paketą, o ne tik kažkokius atskirus reformos aspektus“, – žurnalistams perdavė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Jis pridėjo, kad susitikime su premjeru D.Grybauskaitė pabrėžė, kad formuojant kitų metų biudžetą nederėtų pamiršti kultūros aktualijų.

„Prezidentė užsiminė, kad tarp svarbiausių prioritetų nebūtų pamiršti kultūros prioritetai. (...) Kad neleistų sugriūti Gedimino kalnui ir piliai, nes dėl tam tikrų procesų yra pavojus, kad gali nuslinkti šlaitai, o tai jau būtų nacionalinė gėda“, – sakė L.Balsys.

Taip pat, jo teigimu, prezidentė paragino premjerą kitų metų biudžete rasti lėšų ir Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekai tvarkyti.

A.Kubilius pažadėjo, kad pinigų Gedimino kalno tvarkymui ir „kai kurių kitų svarbių objektų rekonstrukcijai“ bus ieškoma artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius