-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Achema“ atsigauna – amoniako cechai netrukus veiks visu pajėgumu

Jonavos azotinių trąšų gamykla „Achema“ atsigauna – netrukus veiks abu „Achemos“ amoniako gamybos cechai, spalio viduryje jie dirbs visu pajėgumu.
AB „Achema“
AB „Achema“ / „Scanpix“ nuotr.

„Dabar jau dirba vienas iš turimų dviejų amoniako gamybos cechų, po kelių dienų paleisime antrąjį, o iki spalio pabaigos tikimės pasiekti maksimalią apkrovą. Kiek tokiu režimu dirbsime, negalėčiau pasakyti, nes tai priklauso ne nuo mūsų“, – interviu savaitraščiui „Veidas“ sakė „Achemos grupės“ prezidentas Bronislovas Lubys.

„Achema“ BNS pranešė, kad antrasis amoniako gamybos cechas pradės dirbti rugsėjo pabaigoje–spalio pradžioje.

„Visą vasarą, nuo gegužės pabaigos dėl brangstančių gamtinių dujų ir žemų produkcijos kainų nebegaminome savo amoniako, dirbome naudodami pirktinį. Kaip ir buvo planuota pagal preliminarias prognozes, palankesni pokyčiai rinkoje leidžia atnaujinti amoniako gamybą – maksimalius pajėgumus pasieksime spalio pradžioje, paleidę amoniako gamybos cechą“, – sakė „Achemos“ generalinis direktorius Jonas Sirvydis.

Jo teigimu, naudojant atvežtinį amoniaką įmonėje buvo gaminama vasaros laikotarpiu paklausiausia produkcija – kalcio amonio salietra ir amonio salietra.

B.Lubio teigimu, Vyriausybė nagrinėja trečiąjį energetikos paketą, kuriame esama tam tikrų konfliktinių momentų su Rusijos „Gazprom“.

„Ką Seimas šiuo klausimu nutars, sunku pasakyti. Faktas, kad šiandien „Achema“ yra toje vietoje, kurioje gali skaudžiausiai gauti mušti. Bet mes mušti zuikiai, pripratę, kaip nors išgyvensime“, – teigė verslininkas.

Koncernas „Achemos grupė“ valdo 94,96 proc. „Achemos“ akcijų.

„Achema“ pernai patyrė 27,438 mln. litų audituotų grynųjų nuostolių, tuo tarpu 2008 metais įmonė buvo uždirbusi 113,438 mln. litų grynojo pelno. Bendrovės apyvarta pernai, palyginti su 2008-aisiais, sumažėjo 2,1 karto iki 980,737 mln. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius