Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Administruojant „Snoro“ bankrotą sugrąžinti 2 milijardai litų

Į bankrutavusį „Snoro“ banką bankroto administratoriaus komanda jau sugrąžino 2 mlrd. litų. Pastarąjį pusmetį daugiausia lėšų surinkta iš paskolų portfelio administravimo, bankui priklausiusio nekilnojamojo turto pardavimo Lietuvoje ir Latvijoje. Taip pat banko ir jo kreditorių naudai buvo įskaitytos lėšos už neišplatintą „Snoro“ akcijų emisiją, Lietuvos Aukščiausiajam teismui priėmus palankų galutinį sprendimą.
„Snoro“ kioskelis
„Snoro“ kioskelis / BFL/T.Lukšys

 Iki liepos vidurio iš sukauptų lėšų pirmos ir antros eilės banko kreditoriams „Snoro“ bankroto administratorius jau buvo išmokėjęs 934 mln. litų pagal teismo patvirtintus kreditorinius reikalavimus. Mokėjimai kreditoriams vyksta reguliariai pagal teismo patvirtintą mokėjimų grafiką bei pasibaigus sukauptų lėšų investavimo terminams.  

Iš sukauptų lėšų pirmos ir antros eilės banko kreditoriams „Snoro“ bankroto administratorius jau buvo išmokėjęs 934 mln. litų pagal teismo patvirtintus kreditorinius reikalavimus.

„Bet kuriame bankroto procese likusius aktyvus ir turtą ypač svarbu realizuoti sparčiai, nes kreditoriai savo lėšas nori atgauti kaip galima greičiau, o ne vėliau. „Snoro“ kreditorių naudai sugrąžinti du milijardai litų yra reikšminga suma, rodanti, kad pasirinkta turto realizavimo strategija duoda gerų rezultatų, o bankroto procesas vyksta sklandžiai ir nuosekliai“, – sako Neilas Cooperis, „Snoro“ bankroto administratorius.

Pirmąjį pusmetį „Snoro“ Bankroto administratorius sėkmingai pardavė dvejus „Snorui“ priklausiusius išskirtinius apartamentus Vilniaus senamiestyje, taip pat pastatą Vilniuje, Žirmūnuose. Latvijoje buvo rastas pirkėjas buvusiai pagrindinei „Krajbanka“ būstinei Rygoje. Nekilnojamojo turto rinkai atsigaunant, sėkmingai vyksta kito bankui priklausiusio ir iš skolininkų perimto nekilnojamojo turto pardavimas.

Kaip ir iki šiol kiekvieną savaitę rengiami kilnojamojo „Snoro“ turto aukcionai. Pirmajame aukcione sėkmingai parduoti keturi bankui priklausę paveikslų kolekcijos darbai.     

V.Antonovas paskolos negrąžino

Birželį Vilniaus apygardos teismas patenkino „Snoro“ bankroto administratoriaus ieškinį ir priėmė palankų sprendimą bei įpareigojo buvusio akcininko Vladimiro Antonovo šeimą bankui grąžinti daugiau kaip 20 mln. litų negrąžintos paskolos, delspinigių ir palūkanų. Iki šiol priteista suma nėra grąžinta bankui.   

„Snoro“ bankroto administratorius toliau tęsia didžiausio banko aktyvo – paskolų portfelio – pardavimo procedūras, vyksta derybos dėl „Finastos“ bankinės grupės pardavimo. Kol Lietuvos bankas vykdė „Mokilizingo“ vertinimą, kurio vardu „Finastą“ įsigyti siekia „LHV Group“ ir „Zabolis Partners“ konsorciumas,  susidomėjimą „Finastos“ grupe išreiškė ir į procesą įsitraukė daugiau dalyvių, tarp kurių – Norvegijos investicijų bendrovė „Netfonds Holding“.   

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius