Advokatas Marius Inta: skolų išieškojimo gerėjimas – krizės pasekmė

Per 2013 m. išieškota 372,9 mln. Lt skolų, kas yra 150,6 mln. Lt, arba beveik 60 proc., daugiau nei per 2012 metus. Advokatų kontoros „Raidla Lejins & Norcous“ vadovaujantis teisininkas, advokatas Marius Inta nurodė, kad skolų išieškojimo gerėjimą nulėmė ekonominiu sunkmečiu išmoktos pamokos.
Nuo liepos mėnesio algų negaunantys sostinę tvarkančios įmonės „Stebulė“ darbuotojai mero Viliaus Navicko reikalavo grąžinti 15 mln.Lt skolų šiai įmonei.
Savo algų reikalaujantys darbuotojai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 1 Advokatas

„Tos tikrosios priežastys, kodėl pagerėjo išieškojimas, turėtų būti susijusios su valstybės ekonomika. Mes kaip advokatai nematome labai akivaizdaus pagerėjimo, bet matome, kad yra labai gerai išmoktos krizės pamokos“, – Žinių radijo laidoje „Atviras pokalbis“ antradienį sakė M.Inta.

Pasak jo, bendrovės sunkmečiu išmoko taupyti, pačios ėmėsi skolų išieškojimo ir pradėjo prevenciškai dirbti su skolomis: „Jeigu buvo anksčiau bendrovėje tik vadybininkai, tai pamatę, kad verslo darbų mažėja, vadybininkams skyrė dalį užduočių, susijusių su skolinių įsipareigojimų vykdymų priežiūra. Jie išmoko net tų supaprastintų teismo procesų.“

M.Inta taip pat nurodė, kad žmogui sunkiausia bausmė yra ne kalėjimas, o finansinis nepriteklius.

„Pamatysite, gyvenime skaudžiausias yra finansinis nepriteklius ir tai daro didžiausią žalą. Ir verslas neneigs, kad Lietuvoje vienas didžiausių baubų yra Konkurencijos taryba, nes ji gali grandiozinio dydžio, didžiausias visoje valstybėje baudas skirti“, – teigė M.Inta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius