-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Air France“ katastrofa – brangiausia nuo 2001-ųjų

Lėktuvo „Air France“ katastrofa, nusinešusi 228 gyvybes, yra brangiausia oro linijų katastrofa nuo 2001 metų. „Axa SA“ draudikai turės sumokėti kompensacijas aukų šeimoms ir už prarastą lėktuvą.
„Air France“ lėktuvas AIRBUS A330
„Air France“ lėktuvas „Airbus A330“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeimos už kiekvieną žuvusįjį turi teisę į mažiausiai 150 tūkst. dolerių kompensaciją. Tuo tarpu draudimo bendrovė pasirengusi derėtis dėl papildomų išmokų, praneša „Bloomberg“ interneto svetainė. Jau šią savaitę nukentėjusiųjų šeimos nariai gaus 24 tūkst. dolerių išmokas (pinigai skaičiuojami už vieną žuvusįjį).

Sumos, kurias taip pat turės mokėti „Allianz SE“ bei „American International Group Inc.“, priklausys nuo apytikrių skaičiavimų, kokios buvo lėktuvo keleivių viso gyvenimo pajamos, ir nuo bet kokio oro linijų parodyto aplaidumo.

Oro linijos taip pat atsakingos už kompensacijas aukų sutuoktiniams, vaikams, o kai kuriais atvejais – ir tėvams. Tačiau jos gali susigrąžinti bent kiek sumos iš lėktuvo gamintojo.

„Šiuo metu neaišku, kur yra kaltė“, – sako „Airbus“ atstovas spaudai Justinas Dubonas. Pasak jo, Prancūzijos lėktuvų gamintojas „The Tulouse“ kartu su šalies Vyriausybe įsitraukė į tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius