Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„airBaltic“ šiemet skraidino 16 proc. daugiau keleivių

Baltijos šalių oro bendrovė „airBaltic“ per keturis šių metų mėnesius skraidino 835,7 tūkst. keleivių – 16 proc. daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Pasak oro bendrovės atstovų, įsibėgėjantį keleivių skaičiaus augimą balandį pristabdė Islandijos ugnikalnis, dėl kurio dulkių debesies nemažai Europos oro bendrovių buvo priverstos atšaukti skrydžius.
„AirBaltic“ lėktuvas
„AirBaltic“ lėktuvas / „AirBaltic“ nuotr.
Temos: 1 airBaltic

Balandžio mėn. „airBaltic“ lėktuvais per Lietuvos, Latvijos ir Estijos oro uostus keliavo 211,5 tūkst. žmonių, pernai tuo pat metu – 217,5 tūkstančiai. Balandį oro bendrovė atliko 4044 skrydžius (10 proc. daugiau nei pernai), o iš viso šiemet – 15 775 (18 proc. daugiau nei pernai). Lėktuvai skrido su vidutiniškai 62 proc. užimtų vietų, teigiama bendrovės pranešime.

Per Vilniaus oro uostą oro bendrovė balandžio mėn. skraidino 27,3 tūkst. keleivių ir, nors Lietuvoje dėl gamtos stichijos taip pat buvo sustabdyti skrydžiai, šis rezultatas yra didžiausias šiemet. Per keturis šių metų mėnesius oro bendrovė Vilniaus oro uoste aptarnavo 94,7 tūkst. žmonių ir įvykdė 2338 skrydžius.

Per Kauno oro uostą balandį „airBaltic“ skraidino 1538, o per Palangos – 1714 keleivius. Bendrai Lietuvoje „airBaltic“ praėjusį mėnesį aptarnavo 30,6 tūkst. keleivių ir atliko 845 skrydžius. Viso sausį-balandį iš Lietuvos oro uostų „airBaltic“ skrido 2993 kartus ir aptarnavo 108 tūkst. keleivių.

„Gamtos stichija kiek sumažino planuotus keleivių srautų rezultatus, tačiau šiuo metu augimo tempas vėl grįžo į savo vėžes“, – sakė oro bendrovės viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.

„airBaltic“ punktualumas toliau išlieka aukštas – daugiau kaip 91 iš šimto skrydžių balandį įvyko numatytu metu arba ne ilgesniu kaip 15 minučių uždelsimu.

Balandžio pabaigoje „airBaltic“ sudarė sutartį su Švedijos vyriausybe – oro bendrovė valstybės tarnautojus skraidins 99 reisais į Europos, Vidurio Rytų ir NVS šalių oro uostus. Tai šešta šalis, su kurios vyriausybe „airBaltic“ sudaro paslaugų tiekimo sutartį.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius