Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcija Vytautui Landsbergiui palaikyti išjudino tautinių juostų rinką

Prieš keletą dienų žurnalistės Liepos Rimkevičienės pradėta akcija „Laisvės nesuklastosi“, kuria, užsirišant tautinę juostelę, kviečiama palaikyti Laisvės premijos negavusį Vytautą Landsbergį, sujudino prekybos šiuo tautiniu atributu rinką. Išreikšdami paramą pirmajam atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovui, žmonės puolė įsigyti iki tol didelio populiarumo nesulaukusių kaklajuosčių.
Vytautas Landsbergis
Vytautas Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Ten, kur buvau atradusi, kai buvau nuvažiavusi pirmą sykį, buvo didžiulis (tautinių juostų) pasirinkimas – tiek rankomis austų, tiek fabrikinės gamybos, įvairiausių skirtingų raštų, tikrai nemažas pasirinkimas. Kai nuvažiavau vakar vakare, jau po paros, tai buvo likę tik galiukai, kuriuos nusipirkau“, – sakė vienoje iš didžiausių Vilniaus audinių parduotuvių apsilankiusi L.Rimkevičienė.

Prisistatyti nepanoręs mažmenine ir didmenine siuvimo reikmenų prekyba užsiimančios bendrovės „Danesa“ vadybininkas savo ruožtu patikino, kad jokio didelio prekybos šuolio užfiksuota nebuvo.

Dar turime močiučių, kurios audžia autentiškomis staklėmis, – pasakojo V.Baužienė.

Tiesa, vadybininko teigimu, šioje parduotuvėje siūlomos įsigyti tautinės juostos yra gaminamos ne Lietuvoje, bet kitose šalyse, kurių „Danesa“ atstovas neįvardijo.

„Taip, paprastai pirkdavo vaikų kolektyvams, o pastaruoju metu nemažai užsakymų buvo ir vyrams skirtų kaklajuosčių“, – teigė tautodailės gaminiais prekiaujančios interneto svetainės etnolietuva.com savininkė ir direktorė Viktorija Baužienė.

Moters teigimu, vyriška rankų audimo kaklajuostė, kurią perka akciją „Laisvės nesuklastosi“ palaikantys žmonės, kainuoja nepilnus dešimt eurų.

Asmeninio albumo nuotr./Edmundas Jakilaitis ir Jogaila Morkūnas
Asmeninio albumo nuotr./Edmundas Jakilaitis ir Jogaila Morkūnas

„Dar turime močiučių, kurios audžia autentiškomis staklėmis“, – paklausta, ar pardavinėjamos vyriškos kaklajuostės ir tautinės juostos gaminamos Lietuvoje, pasakojo V.Baužienė.

Šioje internetinėje parduotuvėje pardavinėjama produkcija audžiama Panevėžio ir Kupiškio rajonuose.

Etnolietuva.com direktorė tikino, kad tradiciškai populiaresnės yra sveikinimo juostos, tačiau pastaruoju metu išaugo ir vyriškų kaklajuosčių paklausa.

Vis dėlto, šių išskirtinių gaminių įmonė per dieną parduoda nedaug, dažniausiai iki dešimties vienetų.

Be to, V.Baužienė priminė, kad pats audimo procesas nėra lankstus, ir dėl to yra siūlomas tik ribotas tautinių juostų raštų skaičius.

„Staklės užtaisomos keliasdešimčiai juostelių ir kol neišaudi jų, tol kitos spalvinės gamos nedarai“, – teigė verslininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius