Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcininkai siūlo gaivinti „flyLAL“

Grupė vietos verslininkų siūlo valstybei per naują akcijų emisiją už 4-7 mln. Lt įsigyti pusę užsakomųjų skrydžių bendrovės „flyLAL Charters“ akcijų ir šios įmonės pagrindu kurti naują nacionalinį vežėją.
„flyLAL“  lėktuvas
„flyLAL“ lėktuvas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 „FlyLAL“

Tų pačių akcininkų reguliariųjų skrydžių įmonei „flyLAL-Lithuanian Airlines“ Vilniaus apygardos teisme iškelta bankroto byla. „flyLAL“ priklauso „ŽIA valdai“, „Indeco“ ir „Sanitex“ bendrovėms.
Susisiekimo viceministras Arūnas Štaras sakė, kad kol kas ministerija turi tik „flyLAL Charters“ akcininkų pasiūlymo prezentaciją. „Paprašėme pateikti oficialų pasiūlymą, kurį galėtume svarstyti“, – sakė A.Štaras.

„flyLAL Charters“ akcininkų skaičiavimu, investicijomis į naują bazinį vežėją turėtų prisidėti ir valstybės įmonės: „Lietuvos geležinkeliai“ bent porą metų kasmet turėtų investuoti po 2 mln. Lt į bilietų pardavimo sistemą, „Oro navigacija“ – prisidėti 15 mln. Lt, o Tarptautinis Vilniaus oro uostas – 5 mln. Lt.

A.Štaro teigimu, „flyLAL Charters“ taip pat siūlo po 10 metų uždaryti antrą pagal dydį šalyje Kauno oro uostą ir visus valdžios institucijų (Prezidentūros, Krašto apsaugos ministerijos) skrydžius perleisti šiai įmonei.

„flyLAL Charters“ pernai, negalutiniais duomenimis, gavo apie 32 mln. Lt pajamų, o metus galėjo baigti su nuliniu rezultatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius