Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akcizų pokyčiai sutrikdė alkoholinių gėrimų verslą

Likus dviem savaitėms iki Kalėdų prekybininkai stabdo alkoholinių gėrimų užsakymus, išparduoda lentynose turimus likučius, laukdami, kokį sprendimą priims prezidentė dėl mažesnio akcizo, rašo „Verslo žinios“.
Brendis
Brendis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Vilniaus degtinės“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Renaldas Barauskas tikina, kad tokio šventinio laikotarpio, kai gėrimų užsakymai būtų stabdomi, įmonėje niekas neprisimena. Pasak jo, šiuo metu prekybininkai skuba išparduoti gėrimų likučius iš lentynų ir nieko naujo neperka.

„Pardavimas visiškai sustojo, o visi planai, kuriuos rengėme gruodžio mėnesį, ne tik nevykdomi, bet ir gerokai neatitinka tikrovės“, – teigė R.Barauskas.

Kad parduotuvės delsia nežinodamos, ar verta užsakyti didesnį gėrimų kiekį ir svarsto, ką turės daryti su nusipirktu alkoholiu po Naujųjų, jei akcizas mažės, patvirtina ir „Stumbro“ generalinis direktorius Česlovas Matulevičius.
 

„Parduotuvės siunčia signalų, kad, jei po Naujųjų gėrimai pigs, jos nenorėtų pasilikti brangesnių likučių, nes nesugebės jų parduoti, ir užsimena, ar gamintojas jų neperkainotų savo sąskaita“, – sakė įmonės „Lietuviškas midus“ vadovas Egidijus Valiukevičius.

Nuo to, ar prezidentė pasirašys, ar atmes Seimo priimtas įstatymų pataisas, dviem valandomis pailginsiančias prekybos alkoholiniais gėrimais laiką ir sumažinsiančias akcizą nuo 4 412 iki 3 200 litų už etilo alkoholio hektolitrą, priklauso ir įmonių verslo planai.

„Planus gali tekti peržiūrėti, bet geresnės nuotaikos, kad sumažinus akcizą šešėlis trauksis, o legali rinka šiek tiek atsigaus“, – sakė R.Barauskas.

Jau patvirtinto biudžeto kol kas į stalčių nededa ir „Stumbras“, nes jei sulauks prezidentės parašų, skaičiai jame gali keistis. Abi Vilniaus biržoje vertinamos įmonės kol kas oficialių 2011 metų planų neskelbia. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius