Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algimanta Pabedinskienė: šiemet socialinių darbuotojų algos nedidės, galbūt – kitąmet

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė sako, jog šiemet nėra lėšų pakelti socialinių darbuotojų atlyginimams, galbūt didėjimo galima tikėtis kitąmet.
Algimanta Pabedinskienė
Algimanta Pabedinskienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šiemet mes tikrai neturėsime tokių galimybių, kad pakeltume atlyginimus socialiniams darbuotojams. Bet Vyriausybės darbas yra pakankamai nuoseklus, ir jei keliame vienais metais kultūros darbuotojams, manau, kad kitais metais galėsime galvoti ir apie socialinių darbuotojų atlyginimų pakėlimą“, – ketvirtadienį per Vyriausybės valandą Seime sakė ministrė, atsakydama į klausimą, ar sekant pavyzdžiu dėl kultūros darbuotojų nebus keliami atlyginimai dirbantiems socialinį darbą.

Ministrė taip pat pažymėjo, kad Vyriausybės strateginio komiteto posėdyje artimiausiu metu planuojama pristatyti „visų, tiek kultūros, tiek švietimo, tiek socialinių darbuotojų (atlyginimų – red.) naują koncepciją“.

Šiemet mes tikrai neturėsime tokių galimybių, kad pakeltume atlyginimus socialiniams darbuotojams

Kultūros darbuotojų atlyginimams šiemet papildomai skirta 25 mln. litų, kultūros ministras Šarūnas Birutis yra pažadėjęs, jog kitų metų biudžete tam dar bus papildomai numatyta 50 mln. litų. Šių metų biudžete kultūros darbuotojų atlyginimams papildomai numačius 25 mln. litų, vidutiniškai kultūros darbuotojų darbo užmokestis turėtų didėti 240 litų.

Pernai premjeras Algirdas Butkevičius buvo sudaręs darbo grupę, kuri parengė kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimo 2014-2016 metais programą. Pagal ją, per trejus metus norėta pasiekti, kad mažiausiai uždirbančiųjų mėnesio darbo užmokestis būtų ne mažesnis kaip 1732 litai, o kitų darbuotojų darbo užmokestis padidėtų vidutiniškai 45 procentais. To siūlyta siekti kasmet didinant finansavimą atlyginimams dviem bazinės mėnesinės algos dydžiais kiekvienam kultūros ir meno darbuotojui. Tačiau programai įgyvendinti lėšų šių metų biudžete neskirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius