Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Algirdas Butkevičius: daugiau biudžeto lėšų gauna įtakingesni

Socialdemokratas Algirdas Butkevičius, komentuodamas Seime antradienį pristatytą 2012 metų biudžeto projektą, pareiškė, kad biudžetas yra sudarytas remiantis ne prioritetinėmis sritimis, o konkrečių ministerijų įtaka Vyriausybėje.
A.Butkevičius tikina, jog G.Labanausko iš partijos mesti neketina.
A.Butkevičius / BFL nuotr.

„Biudžetas, kai jis buvo ruošiamas, nebuvo pateiktas visuomenei svarstyti ir jis buvo ruošiamas remiantis principu tą paklodę tampyti į vieną ir į kitą pusę atsižvelgiant į ministerijų įtaką Vyriausybės posėdžio metu. Kuri ministerija stipresnė, tai lyg ir reikėtų daugiau pajamų“, – žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Politikas taip pat išreiškė ir abejonę, ar pavyks kitąmet pasiekti ambicingą Vyriausybės užsibrėžtą tikslą surinkti iš gyventojų pajamų mokesčio (GPM) 4 mlrd. 60 mln. litų (18,6 proc. visų nacionalinio biudžeto pajamų) arba 10,8 proc. daugiau nei pagal patvirtintą šių metų planą.

„Man kelia nerimą gyventojų pajamų mokesčio įplaukų planas – jis truputį yra paaukštintas, nes, pagal finansų ministrės pasakymą, kad darbo užmokestis vidutiniškai didės 5 procentiniais punktais ir naujų darbo vietų bus sukurta 20 tūkst., tai patikslinus skaičiavimus, GPM įplaukoms padidėti 14 proc. tikrai nėra jokių galimybių“, – svarstė socialdemokratas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius