-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 26 /17:14

Algirdas Butkevičius garantuoja: automobilių mokesčio nebus

Mokestis už automobilius Lietuvoje įvestas nebus. Tai trečiadienį pranešė Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas premjeras Algirdas Butkevičius, kartu su visu Ministrų kabinetu susitikęs su Seimo komitetų pirmininkais.
Loreta Graužinienė, Šarūnas Birutis ir Algirdas Butkevičius
Loreta Graužinienė, Šarūnas Birutis ir Algirdas Butkevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Galiu garantuoti, kad automobilių mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus“, – pareiškė A.Butkevičius.

Jis neslėpė pasipiktinimo, kad darbo grupės pasiūlymas įvesti automobilių mokestį buvo pristatytas kaip galutinis politinis sprendimas. Premjeras tvirtina, kad idėja buvo tik pateikta visuomenės svarstymui.

Galiu garantuoti, kad automobilių mokesčio privatiems asmenims artimiausiu metu nebus, – pareiškė premjeras.

„Tai buvo komisijos nuomonė, pasakyta viešai. Gaila, kad ji buvo traktuojama kaip priimtas politinis sprendimas. Nėra politinio sprendimo šiuo klausimu“, – teigė A.Butkevičius.

Kritika buvo skaudi

Kiek daugiau nei prieš savaitę susirinkusi valdančiosios koalicijos politinė taryba buvo nusprendusi, kad valdančiosios politinės partijos per savaitę turi nuspręsti, ar rems automobilių mokesčio įvedimą. Ne visos tai spėjo padaryti. Pavyzdžiui, Darbo partija klausimą buvo nusprendusi svarstyti tik ateinantį pirmadienį. Tačiau dabar premjeras jau paskelbė, kad mokesčio nebus. Jis pripažino tai padaręs be konkretaus koalicijoje priimto sprendimo.

„Diskusijos jau nebevyksta. Visa praėjusi savaitė buvo diskusijų laikotarpis visoms politinėms partijoms. Praėjusi savaitė jau praėjo. Mes gyvename kitą savaitę“, – pareiškė premjeras A.Butkevičius.

„Tokio koalicijos sutarimo nebuvo, bet mes matome ir girdime, ką kalba politikai. Matome visuomenės reakciją. Tik labai skaudu buvo girdėti pasipylusią kritikos laviną, kai komisija pateikė įstatymų projektus ar idėją visuomenės diskusijai. Jeigu įstatymo projektai iškart atnešami į Seimą, būna aiškinama, kad su visuomene nediskutuojama, kad visuomenės nuomonė nesvarbi. Mes esame atvira Vyriausybė, koalicija atvirai bendrauja su visuomene ir nori išgirsti jos nuomonę“, – pridūrė jis.  

Gyvensime į praeitį

Premjeras pabrėžia, kad atšaukiamas automobilio mokesčio įvedimas nereiškia, kad ši Vyriausybė atsisako kompensuoti per krizę sumažintas pensijas. Jis tikina, kad pensijos bus kompensuotos iš natūralaus ekonomikos augimo.

Iš ekonomikos prieaugio papildomos pajamos bus skiriamos gyvenimui į praeitį, – rėžė premjeras.

„Kompensuosime pinigais iš ekonomikos augimo. Kitų pasiūlymų nėra. Iš ekonomikos prieaugio papildomos pajamos bus skiriamos gyvenimui į praeitį“, – rėžė premjeras.

Dar šiemet pradėti kompensuoti pensijas yra pažadėjusi Darbo partija. Tiesa, pati ji nepasiūlė nė vieno realaus šaltinio, iš kur tam bus paimama pinigų. Tuomet finansų ministras socialdemokratas Rimantas Šadžius pasiūlė įvesti transporto priemonių mokestį, jas apmokestinant pagal variklio tūrį. Mokestis būtų siekęs 90-590 litų už automobilį per metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius