-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 26 /15:56

Algirdas Butkevičius: kol kas nejaučiame, kad dėl Rusijos veiksmų kentėtų ekonomika

Premjeras prieš kelias dienas dėl įtemptų santykių su Rusija prognozavęs Lietuvos ekonomikos praradimus, dabar jau teigia negalintis pasakyti, kokios įtakos ūkiui jie gali turėti. Tačiau Algirdas Butkevičius tikina, kad šiuo metu pokyčių nejaučiama.
Algirdas Butkevičius
Algirdas Butkevičius / BFL/Vyginto Skaraičio nuotr.

„Tikrai šiandien negalėčiau pasakyti, kaip galėtų atsiliepti mūsų ekonomikai, yra įvairiausi atlikti skaičiavimai, įvairiausi modeliavimai, galiu tik užtikrinti, kad besibaigiant pirmajam ketvirčiui, mūsų ekonomika dar neturi jokių tokių pojūčių, kad ekonominė situacija Lietuvoje blogėtų ir tikimės, kad pirmasis ketvirtis bus užbaigtas su mūsų planuojamais pasiekiamais skaičiais“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Anot jo, konkrečiau kalbėti bus galima balandį: „Konkretūs perskaičiavimai bus atlikti balandžio mėnesį, ir tada tikrai mes galėsime pasakyti, kas mūsų laukia, ir pasakyti, kokios galimos grėsmės, ir kokie galimi netekimai“.

Finansų ministras Rimantas Šadžius teigė negalintis komentuoti uždaro posėdžio turinio.

„Finansų ministerija stebi situaciją nuolat. (...) Uždaro posėdžio turinio aš, žinoma, iš etinių sumetimų komentuoti negaliu“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė R.Šadžius, paklaustas, ar ministerija rengia planą, kaip būtų padedama ekonomikai, jei santykiai su Rusija pablogėtų.

Premjeras dar praėjusią savaitę teigė, kad finansiniai ir ekonominai šalies praradimai dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto šiemet gali sudaryti 1,6 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP). Dėl to Vyriausybė yra pasiryžusi suteikti verslui apie 200 mln. litų paramos iš 2007-2013 metų ES paramos likučių.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovas Bronius Bradauskas sako, kad Lietuvos praradimai dėl Rusijos ir Ukrainos konflikto, preliminariais duomenimis, gali siekti apie 3,5 mlrd. litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius