Algirdas Butkevičius: komisijos išvados dėl „Lietuvos dujų“ skaidymo ir SGD terminalo – neteisingos

Kai kurios preliminarios Seimo laikinosios tyrimo komisijos, kuri aiškinosi buvusios Vyriausybės veiklą energetikoje, išvados, netenkina premjero. Pasak Algirdo Butkevičiaus, neteisingos išvados dėl trečiojo ES energetikos paketo įgyvendinimo, be to, turėtų būti pakoreguotos ir išvados dėl suskystintųjų gamtinių dujų terminalo (SGD).
Ekonomikos forumas
Algirdas Butkevičius

„Tos nuostatos, kur kalbama apie trečiąjį energetikos paketą, neatitinka tikrovės, jos turi būti ištaisytos kuo greičiau, kad būtų kuo mažiau spekuliacijos mūsų šalyje tuo klausimu“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą teigė A.Butkevičius.

„Su kai kuriomis išvadomis tikrai nesutinku ir, manau, jos turėtų būti pakoreguotos dėl suskystintųjų gamtinių dujų terminalo Klaipėdoje. Ir galiu pasakyti, kad trečiasis energetikos paketas buvo įgyvendintas, vadovaujantis Europos Sąjungos ir Lietuvos teise“, – teigė premjeras.

„Kitos pastabos, kurios buvo išsakytos (komisijos išvadose – BNS ), sulauks diskusijos ir bus po to politikų vertinimas“, – pridūrė A.Butkevičius.

Jis informavo, kad išvadų projektas buvo aptartas Socialdemokratų partijos valdyboje.

Valdančiųjų atstovų komisijoje pateiktose išvadose įžvelgiama rizika, kad Lietuvos pasirinktas ES trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo būdas – „Lietuvos dujų“ nuosavybės atskyrimas – nėra optimalus valstybei.

Valančiųjų parengtame išvados projekte, be to, daroma išvada, kad Vyriausybė ir Energetikos ministerija galbūt sąmoningai toleravo „Klaipėdos naftos“ veiksmus, prisiimant ekonomiškai nepagrįstus įsipareigojimus sudarant sutartį su „Hoegh LNG“.

Komisija trečiadienį nepatvirtinto galutinių išvadų – parlamentarai teigė nespėję su jomis susipažinti. Atskirą nuomonę dėl išvados yra pateikę trys konservatoriai ir vienas liberalsąjūdietis.

Išvados uždaruose komisijos posėdžiuose svarstomos ketvirtadienį ir penktadienį, o jeigu bus rastas sutarimas, jos bus patvirtintos. Tačiau nuomonėms išsiskyrus, tai gali būti atidėta kitai savaitei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius