-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alitos“ ir serbų pareigūnų derybos dėl BIP buvo tik mandagumo susitikimas

Serbijos alaus gamyklos "Beogradska Industrija Piva" (BIP) vadovas Vilmantas Pečiūra antradienį Belgrade vykusį bendrovės atstovų, Lietuvos diplomato ir Serbijos valdininkų susitikimą pavadino "mandagumo susitikimu". Susitikimas baigėsi be rezultatų.
Temos: 1 Alita, AB

„Tai buvo tik mandagumo susitikimas. Serbai pasakė: „Labai gaila, kad taip atsitiko“, – „Lietuvos rytui“ sakė lietuvių privatizuotos BIP vadovas V.Pečiūra.

Vadovo teigimu, jam susidarė įspūdis, kad serbai kabinėjasi prie formalumų, trečiadienį rašo dienraštis.

„Jie norėjo, kad mes investuotume į geležį. Tačiau įmonės situacija buvo sunki, bendrovę reikėjo gelbėti, todėl investicijoms numatyti pinigai buvo skirti kitoms reikmėms“, – kalbėjo V.Pečiūra.
Pasak dienraščio, už dalį lėšų buvo perkama žaliava alaus gamybai, išmokamos išeitinės kompensacijos beveik 400 atleistų darbuotojų.

Prieš keletą metų alaus daryklą Belgrade privatizavusiai „Alitai“ gresia ir prarasti tris fabrikus, ir dar mokėti mažiausiai 156 mln. litų baudą. Taip serbai lietuvius baudžia už tariamus privatizavimo sutarties pažeidimus. „Alitai“ liko viena viltis – apsiginti teismuose. Tuo pat keliu eina ir Marijampolės koncernas „Arvi“, iš kurio serbai prieš metus atėmė azotinių trąšų gamyklą.

„Arvi“ teismuose dėl Serbijoje privatizuotos azotinių trąšų gamyklos „Hip–Azotara“ kovoja jau metus. Serbai, pasak dienraščio, gamyklą atėmė taip pat apkaltinę lietuvius nevykdant investicijų plano. „Arvi“ tvirtina vykdžiusi įsipareigojimus.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius