Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Alitos“ turto areštas gali trukdyti „Anykščių vyno“ pardavimui

Įmonių grupei „Alita“, tęsiančiai derybas dėl „Anykščių vyno“ pardavimo, net ir susitarus su potencialiu pirkėju gali tekti laukti teismo sutikimo parduoti įmonę, nes serbai teisiniu keliu apribojo galimybes perleisti turtą.

„Tai mums šiuo metu uždrausta, jei mums reikėtų, manytume, kad reikia parduoti “Anykščių vyną„, mums tektų prašyti teismo atskirojo leidimo. O ar duotų, ar ne, tai teismo prerogatyva. Iš principo pardavimas nėra neįmanomas, bet dabar yra apsunkintas“, – „Verslo žinioms“ sakė įmonių grupės „Alita“ generalinis direktorius Paulius Kibiša.

Alytaus rajono apylinkės teismas iš dalies patenkino Serbijos privatizavimo agentūros prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo ir areštavo įmonių grupei „Alita“ priklausantį 236,3 mln. litų vertės nekilnojamąjį turtą. Jei tiek jo nebus surasta, teismas leido areštuoti kilnojamąjį turtą ir turtines teises, uždraudžiant perleisti, mainyti, įkeisti.

Šių metų pirmojo pusmečio įmonių grupės „Alita“ konsoliduotoje finansinės būklės ataskaitoje nurodoma, kad įmonė iš viso turėjo 113,6 mln. litų vertės turto. „Anykščių vynu“ domisi grūdų supirkimo, paruošimo, eksporto ir transporto paslaugų bendrovė „Šiaurės vilkas“. Su šia įmone buvo sudaryta konfidencialumo sutartis ir pateikta informacija apie Anykščių įmonės finansinę būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius