Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikai: Finansų ministerija prognozuoja itin šviesią ateitį

Analitikai stebisi naujausiomis Finansų ministerijos prognozėmis – apie naują krizės bangą joje neužsimenama nė žodžiu, nurodoma, kad eksportas gali išaugti netgi labiau, nei planuota metų pradžioje, rašo „Lietuvos rytas“.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tiek Lietuvos, tiek pasaulio ekonomistai sutinka, kad ateitis atrodo niūresnė nei vos prieš pusmetį. Todėl visi mažina 2012 metų augimo prognozes“, – teigė „Danske“ banko analitikė Violeta Klyvienė.

Ji Finansų ministerijos prognozėse pasigedo bent sakinio, įspėjančio, kad nepalankiai susiklosčius aplinkybėms ekonomika augs lėčiau nei prognozuojama: „Gal net 1,5 proc. punkto lėčiau.“

Dienraštis rašo, jog tą pačią dieną, kai optimistinės prognozės buvo paskelbtos Finansų ministerijos interneto tinklalapyje, ministrė Ingrida Šimonytė Seime aiškino priešingai: neva pavojus Lietuvai dėl lėtėjančios pasaulio ekonomikos vis didėja.

„Tikėtina, kad artėjant rinkimams norima prognozuoti kuo didesnes kitų metų biudžeto pajamas. Jau aišku, kad kitąmet nenumatoma nei naujų apkarpymų, nei didesnių mokesčių. Todėl biudžeto deficitą sumažinti gali tik auganti ekonomika, dėl kurios ir didėja įplaukos į biudžetą“, – sakė V.Klyvienė.

„DnB Nord“ banko analitikė Jekaterina Rojaka pastebėjo, kad sunku būtų įsivaizduoti, jog Lietuva kitąmet nepajus blogėjančios padėties Europoje poveikio. Juolab kad šalies konkurencingumas neauga.

„Prieš rinkimus oficialūs skaičiai nesutampa su realybe. Visuomet atsiranda spaudimas rodyti geresnes tendencijas, nei yra iš tikrųjų. Tačiau ne vieną kartą matėme, kad tokie populistiniai pažadai neįgyvendinami. Jei mes vien džiaugsimės biudžeto rodikliais ir kitąmet imsimės išlaidauti, tai 2013 ir 2014 metais susidursime su labai rimtais sunkumais“, – įspėjo J.Rojaka.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius