-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikas: rasti 34 proc. „Lietuvos ryto“ akcijų pirkėją bus sunku

Rasti 34 proc. „Lietuvos ryto“ akcijų pirkėją bus sudėtinga dėl to, kad tai mažumos paketas, prognozuoja įmonių susijungimo ir įsigijimo sandoriuose tarpininkaujančios Švedijos bendrovės „Keystone Advisers“ partneris Lietuvoje Karolis Rūkas.
Laikraščiai
Laikraščiai / Photos.com nuotr.

Pasak jo, jeigu visą „Lietuvos ryto“ įmonių grupę pirktų strateginis investuotojas, kuris planuotų pagerinti įmonės veiklą ir perimti rinkos dalį, įmonės vertė galėtų padidėti iki 30 mln. Lt, pirmadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“

K.Rūkas skaičiuoja, kad, įvertinus „Lietuvos ryto“ grupės 2010 metų finansinę ataskaitą, grupės vertė svyruoja nuo 10 mln. iki 20 mln. Lt.

„Jei bendrovė pardavinės 34 proc. akcijų, turės būti taikoma apie 20 proc. nuolaida“, – mano K.Rūkas.

Seimo narys socialdemokratas Algirdas Butkevičius sako, kad valstybė neturi kištis į tai, kas įsigis „Lietuvos ryto“ grupę, tačiau galėtų apibrėžti rekomendacijas, kam galima ją įsigyti, iškelti sąlygų.

Pasak jo, geriausia išeitis – kad „Lietuvos rytas“ pats susirastų investuotoją. Paklaustas, ką mano, jei tai būtų investuotojas iš Rusijos, A.Butkevičius patikslino savo poziciją: „Galima kalbėti nebent apie kapitalą iš Europos Sąjungos šalių.“

Nacionalizavusi „Snorą“ valstybė tapo didžiausia šios grupės akcininke. Jai priklauso 34 proc. akcijų ir 35,6 proc. balso teisės. Kiti stambieji akcininkai – „Lietuvos ryto“ generalinis direktorius, vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas (25,5 proc. akcijų ir 26,7 proc. balso), generalinio direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Strimaitis (12,5 proc. akcijų ir 13,1 proc. balso) ir vyriausiojo redaktoriaus pirmasis pavaduotojas Algimantas Budrys (8,1 proc. akcijų ir 8,5 proc. balso).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius