-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Andrius Kubilius etikos sargams apskundė pensijų didinimo iniciatorius

Premjeras Andrius Kubilius prašo, kad Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) įvertintų Krikščionių partijos frakcijos seniūną Vidmantą Žiemelį ir „darbietę“ Loretą Graužinienę, kurių iniciatyva parlamente kelia skinasi įstatymas dėl pensijų didinimo.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Vyriausybės vadovas tvirtina, kad minėti Seimo nariai nusižengė Konstitucijai ir Seimo statutui.

Anot Ministro pirmininko tarnybos pranešimo, Konstitucijoje nurodyta, kad „svarstydamas biudžeto projektą, Seimas gali didinti išlaidas tik nurodydamas šių išlaidų finansavimo šaltinius“. Toks pat reikalavimas įrašytas ir Seimo statute.

Tuo metu V.Žiemelio ir L.Graužinienės pateiktame Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinojo įstatymo papildymo projekte nenurodyta, iš kokių lėšų turėtų būti nuo kitų metų didinamos pensijos.

Vyriausybė priminė nepritarusi šiam projektui, nes Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžeto deficitas būtų padidintas 564 mln. litų. Anot jos, siūlymas netaikyti Laikinojo įstatymo nuostatų kai kuriems valstybinių pensijų gavėjams pareikalautų iš valstybės biudžeto 44 mln. litų, tokiu būdu viešųjų finansų deficitas padidėtų daugiau nei 6 mln. litų.

Parlamente liko vienas balsavimas priimti įstatymui, pagal kurį nuo kitų metų vėl būtų padidintos dėl krizės sumažintos valstybinės ir senatvės pensijos.

Iki šiol valdantiesiems pritrūkdavo balsų atmesti įstatymą.

2009 metų pabaigoje Seimas nusprendė, kad sumažintos pensijos ir kitos socialinės išmokos bus mokamos iki 2011-ųjų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius