Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius: „Euras bus Lietuvos ekonominio, finansinio ir politinio stabilumo šaltinis“

Seimo opozicijos lyderis ir Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Andrius Kubilius džiaugiasi, kad Lietuvai pavyko sulaukti galutinio pritarimo euro įsivedimui nuo 2015 m.
Euro moneta
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Europos Sąjungos Ministrų Tarybos sprendimas yra galutinis patvirtinimas, kad Lietuva nuo 2015 m. pasieks taip senai trokštamą finansų politikos tikslą – euro įsivedimą. Tai istorinis Lietuvos pasiekimas, kurio nuosekliai siekėme nuo 2009 m., suvaldydami ekonominę krizę ir pasimokydami iš pirmojo nesėkmingo socialdemokratų bandymo įsivesti eurą“, – teigia buvęs premjeras A. Kubilius.

Pasak opozicijos lyderio, euras padės Lietuvai užtikrinti ekonominį ir finansinį šalies stabilumą, o taip pat leis suvaldyti ir vidaus politikos populizmą taip, kaip leido suvaldyti dabartinę valdančiąją koaliciją svarstant euro įvedimui būtinus įstatymų projektus.  

TS-LKD frakcijos seniūnas primena, kad trys iš keturių koalicijos partnerių euro įvedimo nepalaikė, tačiau susidūrusios su euro įsivedimo neišvengiamumu buvo priverstos švelninti savo populistinę retoriką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius