-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andrius Kubilius: iškalbinga, kad buvę „Snoro“ vadovai negrįžta į Lietuvą

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad jei buvę nacionalizuoto banko „Snoras“ vadovai dirbo skaidriai, jie neturėtų bijoti grįžti į Lietuvą.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Jei žmogus nieko neskaidraus nedaręs, tai jis tikrai neturėtų bijoti grįžti į Lietuvą ir duoti paaiškinimus vykdomuose tyrimuose: tiek teisėsaugos, tiek Lietuvos banko ir administratoriaus atliekamuose tyrimuose. Šioje vietoje manau, kad parodys artimiausias laikas, bet tas faktas, kad žmonės negrįžta į Lietuvą, kad jiems reikia skelbti tarptautinę paiešką, kalba pats už save. Aš tikiu, kad administratoriaus atliktas tyrimas ir Lietuvos banko gauti duomenys artimiausiu metu leis ir plačiąją visuomenę informuoti apie tai, kas banke rasta, ko gali bijoti Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas ir kodėl jie negrįžta į Lietuvą“, – interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Lietuvos generalinė prokuratūra šią savaitę paskelbė tarptautinę buvusių nacionalizuoto banko „Snoras" pagrindinių akcininkų Rusijos piliečio V.Antonovo ir Lietuvos piliečio R.Baranausko paiešką. Teismas jiems skyrė suėmimą. Generalinis prokuroras Darius Valys dėl šių asmenų pasirašė Europos arešto orderius.

Abu buvę banko vadovai pripažinti įtariamaisiais dėl turto pasisavinimo stambiu mastu, dokumentų klastojimo, R.Baranauskas – ir dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, teigia Generalinė prokuratūra.

Generalinės prokuratūros atstovė Rūta Dirsienė trečiadienį Lietuvos televizijai sakė, kad neatmetama, jog įtarimų gali būti pateikta ir daugiau.

R.Baranauskas žiniasklaidai teigia bijantis grįžti į Lietuvą ir neatmeta galimybės, kad prašys politinio prieglobsčio Didžiojoje Britanijoje. Teigiama, kad jis ir V.Antonovas yra atidavę pasus Londono municipalitetui ir tvirtina nesiruošiantys niekur bėgti iš Anglijos.

Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo praėjusį trečiadienį, įtarus, kad jame trūksta apie 1 mlrd. litų vertės vertybinių popierių. Vėliau teigta, kad banko padėtis yra dar sudėtingesnė, nei manyta iš pradžių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius