Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antausis nuosmukiui – prabangos prekės

Kodėl vieni automobilių gamintojai bankrutuoja, o kiti klesti ir nespėja vykdyti visų užsakymų? Kodėl vienų drabužių gamintojų rūbai metus dulka lentynose, o kitų šluote iššluojami? Anot italų, sėkmės receptas yra prabanga, rašo „Lietuvos ryto“ priedas „Vartai“.
Ferrari
Kitąmet tikimasi pagaminti rekordiškai daug "Ferrari". / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jeigu jums šautų į galvą šiandien užsisakyti prabangią jachtą, susidurtumėte su sunkumais. Nė viena Italijos laivų statykla nesiimtų jūsų užsakymo, nei jeigu siūlytumėte sumokėti milijonu eurų daugiau. Darbo jie turi iki 2012-ųjų pradžios.

Dėl prabangių sportinių automobilių – tos pačios problemos. Norite nusipirkti „Ferrari California“? Užsakymai priimami keleriems metams į priekį.

Legendiniai viešbučiai, mados namai, prabangių automobilių gamintojai, deimanatai, garsių augintojų vynas – šių ir daugybės kitų išskirtinių daiktų pardavėjų ekonomikos nuosmukis nepaveikė. Kol pasaulio ekonomika patiria recesiją, jie ir toliau skaičiuoja pelną.
 

Beje, kitąmet „Ferrari“ tikisi pagaminti rekordiškai daug automobilių – 10 tūkstančių.   
 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius