Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Antrąjį ketvirtį Estijos BVP smuko 16,6 procento (atnaujinta 12.10 val.)

Antrąjį šių metų ketvirtį recesija Estijoje gilėjo – palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, bendrasis vidaus produktas (BVP) smuko 16,6 procento. Analitikai pastebi, kad šalies ekonomika greičiausiai pasiekė dugną ir atsidūrė geriausioje padėtyje, palyginti su kitomis Baltijos šalimis.
Estijos vėliava
Estijos vėliava / Photos.com nuotr.

Palyginti su pirmuoju šių metų ketvirčiu, estų BVP smuko 3,7 procento, praneša naujienų agentūra „Bloomberg“. Pirmąjį šių metų ketvirtį Estijoje buvo užfiksuotas 15,1 proc. BVP smukimas.

Estija, kaip ir Lietuva bei Latvija, siekia įsivesti eurą. Dėl šios priežasties šalies Vyriausybė yra priversta karpyti biudžetą, kad atitiktų euro įvedimo kriterijus.

15min.lt primena, kad per antrąjį šių metų ketvirtį Lietuvos BVP susitraukė 22,4 proc., o Latvijos – 19,6 procento.

Papildyta 12.10 val.: Pasak „Danske“ banko analitikų, gali būti, kad Estijos ekonomika, kaip ir Latvijos, pasiekė dugną. Kaip rašoma išplatintame pranešime, antrąjį šių metų pusmetį galima tikėtis teigiamų postūmių. Tačiau augimo dar nesimato. Banko analitikai prognozuoja, kad per šiuos metus Estijos BVP smuks 13–15 procentų.

Stiprus augimas nežadamas ir 2010 metais. Tačiau pranešime pažymima, kad Estijos būklė yra geresnė nei kitų Baltijos valstybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius