Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apgautos mamos parūpo ministerijai

„15min“ aprašyta istorija, kai verslininkai apgavo mažiausiai šimtą į motinystės atostogas išėjusių moterų, jų darbo vietas perkeldami į bankrutuojančią įmonę, sudomino Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją (SADM). Ši su Valstybine darbo inspekcija (VDI) spręs, ką daryti, kad tokie verslininkų triukai nepasikartotų.
Šeima
Valdininkai žada ieškoti priemonių, kad verslininkai neturėtų galimybių apgauti motinystės atostogų išėjusių moterų. / Photos.com

2008 metais, reorganizuojant bendrovę „Čilija“, atsirado bendrovės „Čili pica“, „Čili kaimas“, „Čili Kinija“, „Čili Holdings“. Tuo pat metu „Čilija“ buvo pervadinta į „Čili Bistro“, o šiemet tapo „Veiza“. Į šią įmonę buvo perkeltos ir motinystės atostogų išėjusios „Čilijos“ darbuotojos. Tačiau netruko paaiškėti, kad „Veiza“ turi skolų, ruošiasi bankrutuoti ir neketina moterims suteikti įstatymu garantuoto darbo, dirbto iki vaiko priežiūros atostogų.

Moterys, kurioms vaiko priežiūros atostogos buvo suteiktos dar dirbant „Čilijoje“, apie įmonių pertvarką sužinojo visai neseniai, kai pareiškė norą grįžti į darbą. „Mano darbo vieta buvo Gedimino prospekte esančioje kavinėje. Todėl man sunku suprasti – mano darbo vieta vis dar yra, kur ir buvo, o aš atsidūriau kažkokioje bankrutuojančioje įmonėje“, – „15min“ guodėsi buvusi „Čilijos“ darbuotoja Donata (vardas pakeistas – aut. past.).

„Ministerijai ši situacija kelia didžiulį susirūpinimą. Šiuo atveju nukentėjo darbuotojai – moterys, išėjusios motinystės atostogų. Jų apie pasikeitimus įmonėje niekas neinformavo, tik artėjant grįžimui į darbą paaiškėjo, kad darbo vietos perkeltos į bankrutuojančią įmonę“, – „15min“ sakė SADM Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Lina Bušinskaitė.

Jos teigimu, ministerijos vadovybė supranta, kad ateityje tokie atvejai, kai piktnaudžiaujama darbuotojų padėtimi jiems fiziškai nesant darbe, gali kartotis. Todėl SADM Darbo departamentui ir Valstybinei darbo inspekcijai nurodyta per kelias savaites pateikti pirminius siūlymus, ką reikėtų daryti, kad ateityje tokių situacijų būtų išvengta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius