Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie pusė dirbančių gyventojų jau apsisprendė, kaip kaups pensiją ateityje

Apie pusė dirbančių Lietuvos gyventojų jau apsisprendė, kaip kaups pensiją ateityje, tačiau maždaug tiek pat sprendimo dar nepriėmė, rodo birželio pabaigoje „Sodros“ užsakymu atliktas visuomenės nuomonės tyrimas.
Liūdesys
Liūdesys / 123rf.com nuotr.

Į klausimą, ar jau apsisprendėte, kaip kaupsite senatvės pensiją, teigiamai atsakė 52 proc. apklausos dalyvių, o 48 proc. – neigiamai. Daugiausiai neapsisprendusiųjų yra tarp jaunesnių, mažesnio išsilavinimo ir mažesnes pajamas gaunančių kaimiškų vietovių gyventojų, rašoma Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime spaudai.

„Iki šių metų lapkričio 30 dienos, kuomet gyventojai turės priimti sprendimą apie pensijos kaupimo būdą, stengsimės visiems suteikti kuo daugiau ir kuo išsamesnės informacijos apie galimus pasirinkimo būdus, kad įvertinus savo asmeninę situaciją individualiai būtų galima priimti tinkamiausią sprendimą“, –  sako socialinės apsaugos ir darbo  ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Paprašyti įvardinti neapsisprendimo priežastis 46 proc. neapsisprendusių respondentų nurodė, kad tam dar yra laiko, 25 proc. teigė nežinantys kuo pasitikėti – pensijų fondais ar „Sodra“, 15 proc. nemano, kad sprendimas ką nors pakeis, nes pensijų kaupimo taisyklės nuolat keičiamos, o dar 14 proc. teigė nesidomėję arba nesuprantą dėl ko turėtų apsispręsti.

„Sodros“ užsakymu šalies gyventojų apklausą atliko tyrimų bendrovė „Spinter“. Tyrimo metu 65-iose šalies vietovėse apklausti 1006 vyresni nei 18 metų gyventojai.

Šiuo metu yra registruota per 1 mln. pensijų kaupimo sutarčių. 141,9 tūkst. gyventojų yra pateikę sutikimus į pensijų fondą pervesti papildomą pensijų įmoką savo lėšomis. 5 tūkst. gyventojų pateikė prašymus nutraukti kaupimą pensijų fonduose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius