Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: 40 proc. didmiesčių gyventojų nuolat jaučia pinigų stygių

Net dviem penktadaliams Lietuvos didmiesčių gyventojų pinigų trūksta nuolat, o trečdalis miestiečių gyvena nuo algos iki algos.
Litai
Litai / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Tai parodė savaitraščio „Veidas“ užsakymu bendrovės „Prime Consulting“ atlikta apklausa.

Paklausti, ar dažnai pristinga pinigų būtiniausioms išlaidoms, tik 5,4 proc. respondentų atsakė pinigų nepritrūkstantys niekada. Tai rodo, kad pinigų stygių jaučia didelė dalis Lietuvos gyventojų, o dauguma jų – nuolat.

Tačiau skolintis lietuviai skuba dažniausiai ne į banką, o pas tėvus ar kitus giminaičius. Kad norėdami greitai pasiskolinti dažniausiai kreipiasi pagalbos į artimuosius, nurodė 53,4 proc. respondentų, iš bankų linkę skolintis 8,2 proc, o imti greitąjį kreditą – tik 6,6 proc. gyventojų.

Iš draugų Lietuvoje skolinasi tik 1 proc. miestiečių. Beveik 30 proc. lietuvių tikino niekada nesiskolinantys – nors pinigų ir stinga, stengiasi verstis patys.

Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausą rugsėjo 26–28 dienomis savaitraščio „Veidas“ užsakymu atliko rinkos tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime Consulting“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius