-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: didžiųjų miestų gyventojai pasigenda konkrečių Vyriausybės darbų energetikos srityje

Kiek daugiau nei pusė Lietuvos didmiesčių gyventojų teigia, kad tiek dabartinė Energetikos ministerija, tiek visa Vyriausybė nenuveikė jokių konkrečių darbų siekiant padidinti Lietuvos energetinę nepriklausomybę.
Elektros perdavimo linija
Elektros perdavimo linija / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Maždaug trečdalis didžiųjų miestų gyventojų mano, kad Vyriausybė nežino, ko šiuo metu energetikos srityje griebtis, todėl realios pertvarkos neprasidėjo, rodo savaitraščio „Veidas“ užsakymu atlikta apklausa.

Konkrečių Vyriausybės darbų energetikos srityje pasigenda 53 proc. apklausos dalyvių, o dar 42,8 proc. apklaustųjų tvirtino, kad šioje srityje mato tik šiokių tokių pastangų. Tai, kad Energetikos ministerija ir Vyriausybė nuveikė konkrečių darbų energetinei nepriklausomybei padidinti, mano vos 2,4 proc. didžiųjų miestų gyventojų.

36 proc. apklaustųjų mano, kad Vyriausybė nežino kokių veiksmų imtis siekiant pertvarkyti energetikos sektorių, o 33,2 proc. apklausos dalyvių teigia, kad Vyriausybė dėl politinių priežasčių įsivėlė į karą su energijos išteklių tiekėjais iš Rusijos, nors ekonomiškai nėra tam pasirengusi.

Vos 1 proc. didžiųjų miestų gyventojų mano, kad Vyriausybė turi aiškią energetikos strategiją ir jau ėmėsi sėkmingų reformų, o 33,2 proc. apklaustųjų tvirtina, kad Vyriausybė supranta, ką reikėtų daryti, bet reformos stringa dėl energetikos klanų pasipriešinimo.

Lietuvos didžiųjų miestų 500 gyventojų apklausą tyrimų ir konsultacijų bendrovė „Prime consulting“ atliko vasario 14–16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius