-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar Gero verslo praktikos memorandumas apsaugos nuo kainų kilimo?

Pirmadienį pradeda veikti Geros verslo praktikos įvedant eurą memorandumas. Ar šis susitarimas bus realus įsipareigojimas verslui nepiktnaudžiauti keičiant valiutas, „Žinių radijas“ klausė Ūkio viceministrės Rasos Noreikienės.
Euro moneta
Lietuvos monetų kalykla / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Šis memorandumas yra sąžiningo euro įvedimo kampanija, kurios tikslas yra apsaugoti vartotojų interesus. Paprastai tariant, kad būtų sąžiningai perskaičiuotos kainos ir euro įvedimu nebūtų naudojamasi kaip pretekstu jas padidinti“, - kalbėjo R.Noreikienė.

Memorandumą pasirašiusių verslinininkų valdomos įmonės ar bendrovės bus pažymėtos specialiu lipduku.

Ūkio viceministrė teigė nuoširdžiai tikinti, kad šis susitarimas bus veiksmingas įsipareigojimas. Tuo metu R.Noreikienė žadėjo, jog tie verslininkai, kurie nesilaikys memorandumo sulauks sankcijų. Maksimali bauda už tokį prasižengimą bus 5000 litų.

Memorandumą pasirašiusių verslinininkų valdomos įmonės ar bendrovės bus pažymėtos specialiu lipduku. Jeigu bus nustatyta, kad tas verslo subjektas piktnaudžiavo ir nepagrįstai pakėlė kainas, per 5 dienas dar galės pasitaisyti ir sutvarkyti kainų neatitikimus.

Tuo metu per pastaruosius mėnesius ne viena įmonė pakėlė kainas, teisindamasi meniu keitimu ir panašiai. Visai neseniai viena pirkėja pastebėjo, jog prekybos tinkle prieš mėnesį dušo želė pirko už 9,49 lito, dabar jos mėgstama prekė kainuoja 10,32 lito. Į tai R.Noreikienė atsakė, jog gyvename laivos rinkos sąlygomis, tačiau, kodėl būtent dušo želė kaina pakilo, kai šio produkto kainai įtakos neturi nei metų laikas, nei sankcijos, Ūkio viceministrė negalėjo atsakyti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius