Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Arginta“ sumontavo didžiausią Baltijos šalyse saulės elektrinę

Metalo apdirbimo bendrovė „Arginta“ sumontavo didžiausią Baltijos šalyse eksperimentinę saulės jėgainę, kuri trečiadienį buvo prijungta prie skirstomųjų tinklų.

Eksperimentinei 149 kilovatų (kW) galios jėgainei „Arginta“ gavo 1 mln. litų Europos Sąjungos paramos lėšų ir investavo 0,7 mln. litų savo lėšų, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Argintos“ gamybos direktorius ir vienas įmonės savininkų Gintautas Kvietkauskas prognozuoja, kad jėgainė per metus pagamins tiek elektros energijos, kiek įmonė sunaudoja per mėnesį. Tačiau eksperimentinė elektrinė skirta ne tam, kad būtų pagaminta ir parduota kuo daugiau saulės energijos, bet kad būtų pateiktos mokslinės išvados, kurie iš jėgainėje naudojamų 35 tipų fotovoltinių įrenginių ir kurie iš montavimo būdų tinkamiausi Lietuvai.

„Norime žinoti, kaip sistemos veikia ir kai saulėta, ir kai drėgna, kaip jos dirbs, kai užgrius žiema su speigu ir sniegu“, – teigė „Argintos“ inovacijų plėtros direktorius Vitas Mačiulis.

Be saulės modulių, „Arginta“ turi ir tris nedidelės galios vėjo jėgaines, iš kurių viena kombinuota su saulės moduliais. Taip bus bandoma nustatyti, ar jos tinka ne itin vėjuotoje vietovėje, kokioje įsikūrusi bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius