Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artimiausi planai šešėlinės ekonomikos mažinimui – kuro apyvartos kontrolė

Trečiadienį premjeras Algirdas Butkevičius surengė pasitarimą su Finansų ministerijos, Valstybinės mokesčių inspekcijos bei Muitinės departamento vadovais, kuriame kalbėta apie mokesčių administravimo ir šešėlinės ekonomikos mažinimo klausimus.
Degalai
Degalai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Finansų ministerijos siūlymu, būtina parengti mokesčių administravimo įstatymo pataisas. Kaip viena iš galimų pataisų paminėta solidari atsakomybė nesąžiningiems verslininkams, kurie dalyvauja PVM vengimo schemose. Taip pat bus šalinamos prielaidos piktnaudžiauti importo lengvatomis, kai atidedami mokėjimai. Bus peržiūrėta garantijų ir laidavimų už mokestines prievoles sistema. Siūloma rinkti informaciją apie bankų sąskaitos likutį ir pinigų judėjimą.

Atsižvelgiant į šiuolaikinių technologijų pažangą, nagrinėjamos galimybės iš esmės pertvarkyti kasos aparatų techninius reikalavimus. Numatoma diegti inovatyvius sprendimus (panaudojant interneto sąsajas, GSM ryšį) administravimui gerinti, palaipsniui pereinant prie naujų reikalavimų.

Premjero teigimu, jau artimiausiu metu būtina detaliai įvertinti įvežamo kuro atleidimo nuo importo mokesčių lengvatų taikymo spragas.

„Muitinės departamento pateikti skaičiai rodo, kad nemažai didelį kuro kiekį bakuose įvežančių krovininių automobilių važiuoja be krovinio, tad natūraliai kyla klausimas, ar nėra susidariusi sistema – terpė šešėliniam verslui – kai ne Lietuvoje nupirktas kuras įvežamas į Lietuvą, nupilamas ir čia realizuojamas, išvengiant akcizo mokesčio“, – sako Ministras Pirmininkas.

Pasitarime sutarta, kad būtina parengti konkrečius pasiūlymus, kaip kontroliuoti nelegalią kuro apyvartą.

„Pirmiausia turime kontroliuoti įvežamo ir išvežamo kuro kiekius, kad būtų nustatyta, kokio masto ši problema, ir kaip galima būtų užkirsti tam kelią. Ar tai turėtų būti privaloma įvežto kuro iš trečiųjų šalių apskaita, ar kiti būdai, pasiūlys Finansų ministerija kartu su atsakingomis institucijomis – Muitinės departamentu bei VMI “, – sako premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius