Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleidžiamiems darbuotojams – išmokos iš fondo

Seimas antradienį galutinai priėmė įstatymo pataisą, kuri iš naujo įteisina išeitines išmokas atleidžiamiems darbuotojams, jei jų darbdavys tapo nemokus.
Gegužę į Klaipėdos darbo biržą kreipėsi daugiau nei 2 tūkst. bedarbių.
Atleistiems darbuotojams - nauja išmokų tvarka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bedarbis

Taigi vienoje vietoje dirbusiems 5–10 metų iš specialaus fondo bus mokama vienos jo vidutinės algos išeitinė išmoka, 10–20 metų – dviejų atlyginimų, daugiau negu 20 metų – trijų atlyginimų dydžio išmokos. Ši išmoka būtų skiriama iš Ilgalaikio darbo išmokų fondo. Seimas šiai pataisai pritarė vienbalsiai, prieš – nebuvo.

Taip Seimas pritarė Garantijų darbuotojams jų darbdaviui tapus nemokiu ir ilgalaikio darbo išmokų įstatymo projektui. Skelbiama, kad garantijos darbuotojams, jų darbdaviui tapus nemokiam, nepasikeistų, o atleidžiamiems, nepertraukiamai dirbusiems pas darbdavį daugiau kaip penkerius metus, būtų užtikrintos papildomos finansinės garantijos.

Asmenims, atleistiems iš biudžetinių įstaigų ir Lietuvos banko, įstatyme nustatyto dydžio ilgalaikio darbo išmokas mokėtų atleidęs darbdavys.

Darbdaviai, išskyrus biudžetines įstaigas ir Lietuvos banką, į Ilgalaikio darbo išmokų fondą turėtų mokėti 0,5 proc. nuo Valstybinio socialinio draudimo įstatymo nustatyta tvarka apskaičiuotų pajamų, nuo kurių skaičiuojamos socialinio draudimo įmokos, dydžio įmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius