Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auga ne tik išduotų greitųjų kreditų skaičius, bet ir sumos

Sunkmetis taip ir neišmokė lietuvių atsargiau elgtis su pinigais ir nežaisti žaidimų su vartojimo kreditais, ypač greitaisiais.
smspinigai
Kreditai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Toliau auga ne tik išduotų kreditų skaičius, bet ir sumos – per šių metų pirmąjį pusmetį kreditų išduota dvigubai daugiau nei pernai, antradienį rašo dienraštis „Vilniaus diena“.

Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos duomenimis, per šių metų tą patį laikotarpį buvo suteikti net 86,027 tūkst. smulkieji vartojimo kreditai, kurių suma siekia jau daugiau nei 46 mln. litų. Per praėjusių metų pirmą pusmetį asociacijos nariai suteikė 45,569 tūkst. smulkiuosius vartojimo kreditus, o tai sudarė daugiau nei 21 mln. litų.

Šiemet priimto Greitųjų vartojimo kreditų įstatymo, turėjusio apsaugoti vartotojus nuo šiuos kreditus teikiančių įmonių savivalės, kaip pripažįsta ir patys greituosius vartojimo kreditus teikiantys verslininkai, šio įstatymo nepakanka – nesutvarkytos vartotojų duomenų bazės, pavyzdžiui, apie jau esamas skolas, tad ir toliau lieka spragų nesaugiai vartoti greituosius kreditus.

Iki šiol greitųjų kreditų delspinigiai buvo skaičiuojami nuo 0,2 iki 2 proc. už kiekvieną dieną, kai vartotojas praleidžia mokėjimo terminą.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas ne kartą yra konstatavęs, kad šie delspinigiai iš vartotojų reikalaujami neteisėtai. Naujasis įstatymas turėtų apsaugoti vartotojus nuo panašių atvejų, nes nustato, kokio dydžio ir iki kada galima skaičiuoti delspinigius. Įmonės nuo šiol įpareigotos skaidriau teikti informaciją apie greitųjų kreditų grąžinimo sąlygas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius