Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Augantis mobiliųjų vartotojų skaičius skatina investuoti į m.komerciją

Mobiliųjų įrenginių skaičiui šiandien viršijant planetos gyventojų populiaciją sparčiai auga ir globalios mobiliosios komercijos apimtys. Tyrimų bendrovės „Juniper“ duomenimis, 2013 m. pirkiniai iš mobiliųjų įrenginių sudarė 15 proc. visų globalios elektroninės prekybos pajamų. Prognozuojama, kad 2018 m. šis skaičius pasieks 30 proc.
Žmogus naudojasi telefonu
Žmogus naudojasi telefonu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Spartus mobiliųjų pirkėjų srauto augimas pastebimas ir Lietuvoje, nors, ekspertų teigimu, šios komercijos plėtrą stabdo investicijų poreikis – kokybiška mobiliems įrenginiams pritaikyta interneto parduotuvė prekybininkams gali atsieiti tiek pat, kiek ir įprasta elektroninė parduotuvė.

„Šiuo metu mobiliųjų lankytojų skaičius bei generuojama apyvarta mūsų valdomose elektroninėse parduotuvėse yra išaugusi 2-3 kartus lyginant su praėjusių metų pradžia, – sako bendrovės „Skaitmeninis pasaulis“ vadovas Vytautas Sakalas. – Dabar mobiliaisiais įrenginiais besinaudojantys lankytojai sudaro 15-20 proc. viso mūsų elektroninių parduotuvių srauto, o pirkėjų dalis svyruoja nuo 3 iki 10 proc. priklausomai nuo parduotuvės.“

Mobiliuoju perka brangesnius daiktus

V.Sakalas pastebi, kad daugiau lietuvių apsipirkinėja naudodamiesi išmaniuoju telefonu, o ne planšete.

Be to, perkantieji išmaniuoju telefonu dažniausiai orientuojasi į dvigubai brangesnes prekes nei planšetinių kompiuterių vartotojai.

Elektroninės prekybos eksperto teigimu, vartotojas labiau pasitiki ir yra linkę rekomenduoti tuos prekybininkus, kurie savo parduotuves pritaiko ir mobiliesiems įrenginiams.

Bendrovės „MoPowered“ atliktas tyrimas atskleidė, kad 30 proc. mobiliųjų įrenginių naudotojų nutraukia transakciją pardavėjui, jei pamato, kad puslapis nepritaikytas mobiliems įrenginiams, o „Google“ duomenimis, 57 proc. vartotojų tokių parduotuvių bus linkę nerekomenduoti savo pažįstamiems.

Prognozuojama, kad šiais metais apie 78 proc. visų prekybininkų investuos į mobiliąją komerciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius