Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukso papuošalų kainos išaugo 50 proc.

Kylančios aukso kainos ir augančios investicijos į šį metalą pasaulinėje rinkoje neaplenkė ir Lietuvos – supirkėjai neriasi iš kailio ieškodami gyventojų, norinčių parduoti savo brangenybes – per pastarąjį pusmetį Lietuvoje aukso papuošalų kainos išaugo 50 proc.
auksas
Auksas

Pasak aukso supirkėjų, palyginti su pernai, žmonės atneša gerokai mažiau auksinių papuošalų. Manoma, kad sunkmečiu daugelis žmonių pardavė viską, ką galėjo, todėl dabar lieka tik gailėtis, kad tai padarė kiek per anksti. Tačiau vis dar atsiranda ir tokių, kurie atneša parduoti paskutinę vertingą grandinėlę ar žiedą, antradienį rašo dienraštis „Kauno diena“.

Nuo rudens prekybininkai planuoja padidinti papuošalų kainas.

Auksas brangsta kilus neramumams pasaulyje ar ekonomikoje, nes tuo metu investuotojams mažai kas gali suteikti garantijų ir jie linkę garantijas laikyti savo seifuose. Šiuo metu didžiausią sumaištį pasaulinėje ekonomikoje kelia JAV politikų ginčai dėl taupymo programos, taip pat penkis mėnesius iš eilės krentantis pasitikėjimas euro zona.

Bendrovės „Aurum LT“ vadovas Algirdas Urbonavičius dienraščiui teigė, kad ne auksas brangsta, o nuvertėjo pinigai. Vadinasi, kiek nuvertėjo pinigai, tiek procentų brango auksas per tam tikrą laikotarpį. „Per šių metų pirmą pusmetį, palyginti su pernai, investicijos į auksą išaugo apie 30 proc. O aukso kainos kilo 50 proc.“, – teigė jis.

Pasak Ūkio banko Finansų maklerio departamento maklerės Deimantės Teresienės, aukso kaina artimiausiu metu gali kristi, nes vis dėlto susitarus dėl JAV skolos limito didinimo, nežymiai užglaisčius kreditingumo problemas Europoje, investuotojams lyg ir norėtųsi prisiimti daugiau rizikos. Anot maklerės, tikėtina, kad aukso kaina gali kristi tol, kol rinka neatsigręš į naujas ar kiek senesnes, bet šiek tiek primirštas problemas, o tuomet vėl bus ieškoma investicinės užuovėjos.

„Nemanau, kad JAV problemos nurimo ir kad tai yra geras ženklas, kad šalies skolinimosi limitas didėja. Tad galima sakyti, kad investicijos į auksą trumpam laikui yra kiek rizikingos, nes kaina gali kristi, tačiau ilgalaikėje perspektyvoje auksas ir toliau išlieka patrauklus“, – sakė D.Teresienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius