Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusija ir Kazachstanas atmetė Rusijos reikalavimą įvesti sankcijas maistui iš ES

Baltarusijos valdžia pareiškė, kad gerbs sąjunginės rinkos apsaugą, apribodama prekių tranzitą į Rusiją, bet pati neplanuoja įvesti sankcijų prekėms iš ES, pirmadienį pranešė šalies prezidentas Aliaksandras Lukašenka. Tokios pat pozicijos laikosi ir kita Rusijos partnerė Eurazijos muitų sąjungoje – Kazachstanas.
Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka
Vladimiras Putinas ir Aliaksandras Lukašenka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu mums bus reikalingi lenkiški obuoliai – mes juos pirksim, bet ne Rusijai, o vidaus rinkai. Jeigu bus reikalingi kokie nors vokiški delikatesai – taip pat įsigysim juos vietos rinkai. Jeigu reikės ką nors perdirbti, mes taip pat nusipirksime ir perdirbsime“, – A.Lukašenkos žodžius citavo TV kanalo „Dozhd“ naujienų svetainė.

Kitas Rusijos partneris Kazachstanas, taip pat laikosi tokios pačios pozicijos. Kazachstano prezidento Nursultano Nazarbajevo prezidento spaudos tarnyba paskelbė, kad sankcijų įvedimas prekėms iš ES yra Rusijos sprendimas ir tai nereiškia, kad kitos šalys turi žengti tokius pačius žingsnius.

Nuo 2015 m. pradės veikti vadinamoji Eurazijos ekonominė sąjungą, į kurios sudėtį įeis dabartinės Muitų sąjungos šalys – Rusija, Kazachstanas ir Baltarusija.

Sprendimas neįvesti sankcijų prekių iš ES šalių importui nėra pirmas kartas, kuomet Maskvos partnerės Muitų sąjungoje nekartoja Rusijos valdžios sprendimų. Birželio pabaigoje Minskas ir Astana nesutiko su kitu Rusijos sprendimu – apriboti prekių iš Ukrainos importą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius