-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankai atvėrė kišenes naujų gyvenamųjų būstų statytojams

Bankai vis dar sunkiai skolina lėšas nekilnojamojo turto sektoriaus plėtrai, bet kokybiško gyvenamojo būsto trūkumas rinkoje skatina bankus skolinti. Tai įrodo ir statybų bendrovei „Šeba“ suteikta 1,1 mln. litų „DnB NORD“ banko paskola „Raudonos saulės“ projektui baigti, teigiama pranešime spaudai.
Nekilnojamasis turtas
Nekilnojamasis turtas / Algirdo Kubaičio/BFL nuotr.

Gavusi paskolą, UAB „Šeba“ atnaujina statybų darbus – netrukus pirkėjai galės įsigyti baigtą, kokybišką ir turintį ilgalaikę vertę būstą.

„Ėmėme paskolą iš banko, norėdami kokybiškai baigti pradėtus darbus. Žinoma, galėjome bandyti išsiversti be paskolos, naudoti pigesnes medžiagas ir statybas baigti žymiai greičiau. Tačiau stengiamės netaupyti kokybės sąskaita ir siekiame, kad pirkėjai įsigytų kokybišką, turintį vertę būstą, kuriuo liktų patenkinti“, – sako statybų bendrovės „Šeba“ vykdomasis direktorius Marius Šiburkis.

Po visą Lietuvą apėmusios statybų karštligės liko nemažai pradėtų statybų, kurioms baigti reikia finansavimo iš bankų. Tačiau bankai itin atidžiai renkasi, kam suteikti paskolas. Jie analizuoja, kokią vertę pastatas turės ilgesniuoju periodu, todėl nemaža dalis pradėtų statybų lieka be finansavimo.

„Atsigaunant nekilnojamojo turto rinkai, pirkėjai, susidūrę su paskubomis pastatytų būstų kokybe, ieško nebe pigių, o kokybiškų ir ekonomiškų būstų. Ir nors bendra nekilnojamojo turto pasiūla yra didžiulė, kokybiškos statybos būstų rinkoje trūksta. Kauno mieste apskritai trūksta naujos statybos būstų“, – teigia Eglė Sidorova, UAB „DnB NORD būstas“ nekilnojamojo turto konsultantė.

Projektas „Raudona saulė“ – tai XIX a. pabaigos pastatas, įtrauktas į kultūros paveldą, turintis urbanistinę, architektūrinę ir istorinę vertę.  „Raudonosios saulės“ projektui vertės prideda ir išvystyta infrastruktūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius