Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bankai nusiteikę leisti internete atsiskaityti debetinėmis kortelėmis

Dalis didžiųjų Lietuvos bankų yra nusiteikę leisti internete atsiskaityti debetinėmis kortelėmis.
Banko kortelės
Banko kortelės / Egidijaus Jankausko nuotr.

Po grynųjų Lietuvos elektroninėse parduotuvėse populiariausias atsiskaitymo būdas yra elektroninės bankininkystės įskiepiai, o korteles priimti gali dar nedaugelis interneto prekeivių. Vis dėlto padėtis pamažu keičiasi, rašo „Verslo žinios“.

Pirmasis šį pavasarį galimybę atsiskaityti internete visomis savo debeto kortelėmis suteikė „Danske Bank“ Lietuvos filialas, o prieš mėnesį – Ūkio bankas. „Maestro“ korteles „atrakino“ ir „DnB Nord“ bankas. Lietuvos mokėjimo kortelių lyderis „Swedbank“ teigia „šiuo metu aktyviai svarstantis galimybę leisti kai kurių tipų debetinėmis kortelėmis atsiskaityti internetu jau nuo šių metų rudens“, o jau minėtas „DnB Nord“ teigia „diegiantis papildomas saugumo priemones“ ir „svarstantis galimybę leisti internete atsiskaityti“ ir „Visa“ debetinėmis kortelėmis.

„Danske“ banko Verslo plėtros tarnybos direktoriaus Norberto Žiobos teigimu, iki šiol mūsų šalies bankai atsiskaitymą šiuo būdu ribojo daugiausia saugumo sumetimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius