-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Banke pritrūko eurų

Į banką atėję klientai šiomis dienomis ne visada gali išsikeisti litus į eurus – pastarosios valiutos kartais pritrūksta. Tačiau bankų atstovai tikina, kad tai ne tendencija, o greičiau pavieniai atvejai.
Eurai
Eurai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Bankas Valiuta

Ketvirtadienio popietę 15min.lt skaitytojas apsilankė Vilniuje Gedimino prospekte esančiame „Swedbank“ banko skyriuje. Priešais jį eilėje stovėjęs vyriškis norėjo išsikeisti kelis tūkstančius litų į eurus, tačiau jam to padaryti nepavyko – banko vadybininkė jį informavo, kad eurų jau nebeliko. „Paklausiau, ar daug žmonių taip keičiasi litus į eurus ir ar dažnai jų trūksta, ir man buvo atsakyta, kad paskutiniu metu keitimas vyksta masiškai ir būna, kad eurų pritrūksta“, – pasakojo skaitytojas.

Ne tendencija

SEB banko atstovas spaudai Arvydas Žiliskas teigė, kad tai – pavienis atvejis, o ne tendencija.

„Euro paklausa nėra smarkiai padidėjusi, nepastebėjom didesnių keitimų. Euro pirkimas buvo suaktyvėjęs praėjusių metų spalio-lapkričio mėnesiais, paskui ši banga atslūgo ir grįžo į įprastą lygį. Tai, ką jūs sakote, galėjo būti pavienis atvejis, o ne aiški tendencija“, – naujienų portalui 15min.lt sakė A.Žilinskas.

„Pokyčiai nėra reikšmingi“

Pasak „Swedbank“ iždo departamento direktoriaus Viktoro Baltuškonio, jų banke smarkiai padidėjusios paklausos eurams nepastebėta: „Paklausa eurams banke, palyginti su atitinkamu laikotarpiu prieš mėnesį, yra šiek tiek padidėjusi, tačiau pokyčiai nėra reikšmingi. Banko padaliniuose, kaip visuomet, yra užtikrintas pakankamas klientų poreikius atitinkantis grynųjų pinigų kiekis.“

„Danske“ banko atstovas spaudai Rolandas Kajokas sakė, kad jiems problemų dėl eurų trūkumo nekyla, nes jie yra tik danų banko filialas Lietuvoje. „Paprastai grynųjų eurų netrūksta, o jei taip atsitinka, atsivežame iš Kopenhagos tiek, kiek mums reikia“, – teigė R.Kajokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius