-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bazinių algų dydžių pakėlimas dėl euro biudžetui kainuos 23 mln. litų

Bazinė mėnesio alga ir bazinis valandos atlygis nuo kitų metų pradžios dėl euro įvedimo keisis minimaliai, tačiau dėl to biudžete reikės papildomai rasti 22,79 mln. litų (6,6 mln. eurų). Vyriausybė pirmadienį pritarė bazinių dydžių pakeitimams, atsirandantiems dėl apvalinimo, litą pakeitus euru.
Dainius Pavalkis
Dainius Pavalkis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Jeigu mes šiam pasiūlymui pritariame, iškart kreipiamės į finansų ministrą ir prašome 19,966 mln. litų. Šita suma susidaro dėl to, 14 mln. litų atsiranda bazinės mėnesio algos padidinimo, 4 mln. litų – dėl minimalios algos padidėjimo, 1,3 mln. – dėl bazinės socialinės išmokos, pagal kurią skaičiuojamos stipendijos ir niekingi 25 tūkst. litų dėl valstybės tarnautojų bazinio dydžio padidinimo.  Šitas keitimas neturėtų būti vien tik Švietimo ir mokslo ministerijos reikalas“, – posėdyje sakė švietimo ir mokslo ministras Dainius Pavalkis.

„Tikrai nebus, mielas kolega. Dėl skaičių aš dabar nieko negaliu pasakyti, juos reikia darbo tvarka paderinti ir jie, man atrodo, yra derinami. Iš tikrųjų mes turime finansuoti iš valstybės biudžeto bazinės mėnesinės algos didėjimą“, – sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Nuo 2015 metų sausio pradžios bazinė mėnesio alga bus 122,57 lito (35,5 euro), arba vos 57 centais didesnė negu dabar. Tuo tarpu bazinio valandinio atlygio dydis pakils iki 76 centų (0,22 euro), arba 3 centais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius