Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bitkoino sugrįžimas? Pagrindinė kriptovaliuta perkopė 30 tūkst. JAV dolerių ribą

Populiariausios kriptovaliutos bitkoino vertė antradienį perkopė simbolinę 30 tūkst. JAV dolerių (27,477 tūkst. eurų) ribą.
Bitkoinai
Bitkoinai / 123RF.com nuotr.

Nors tai dar toli nuo 2021 m. lapkritį pasiekto bitkoino vertės piko, kai viena kriptovaliuta pasiekė 69 tūkst. JAV dolerių, tačiau nuo metų pradžios vertė jau pakilo 80 proc.

Kaip įprasta, kartu su bitkoinu aukštyn pasuko beveik visa kriptorinka. Štai antra pagal kapitalizaciją valiuta eteris (ETH) antradienį 13:30 Lietuvos laiku kainavo 1920 JAV dolerių (1758 eurų) ir per savaitę paaugo 4,73 proc.

Didelį augimą praėjusią savaitę patyręs dogecoin, atvirkščiai, neaugo, o patyrė savaitinį 15,46 proc. vertės kritimą. Šios kriptovaliutos vertė šoko į viršų po to, kai socialinio tinklo savininkas „Twitter“ savininkas Elonas Muskas laikinai pakeitė žymųjį mėlyno paukščio logotipą į šiba inu veislės šuns „portretą“.

Būtent šis šunelis ir yra iš interneto memų bei noro pasišaipyti iš kriptovaliutų karštinės gimusio dogecoin veidu. Pats E.Muskas 2021-2022 m. labai intensyviai reklamavo dogecoin monetą ir taip kėlė jos vertę, o pernai netgi paskelbta, kad šia kriptovaliuta bus galima atsiskaityti už automobilius „Tesla“.

123rf.com nuotr./Dogecoinas
123rf.com nuotr./Dogecoinas

Matuojant nuo metų pradžios bitkoino vertė pakilo daugiau nei 80 proc. Metus populiariausia kritovaliuta pradėjo ties 16,55 tūkst. JAV dolerių riba. Eterio rezultatas – kuklesnis, tačiau vis tiek įspūdingas. Nuo metų pradžios 60 proc. vertės prieaugis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius